Kiekko-Espoon tähtipuolustaja Matinmikko näkee jääkiekkoilun tulevaisuuden pelipaikattomana

MESTIS / Haastattelu
Aleksi Matinmikko kuuluu espoolaisten johtohahmoihin.
Kiekko-Espoon puolustaja Aleksi Matinmikko vannoo viihdyttävän pelityylin nimiin, ja osaa olla itse iso osa sellaista. Tulevaisuudessa hän näkee hyökkääjien ja puolustajien roolin sekoittuvan entistä enemmän.

Kiekko-Espoo voitti perjantaina kärkipelissä Imatran Ketterän maalein 4−3. Ottelu oli tunteeltaan paras Espoossa syyskauden aikana nähdyistä peleistä.

− Kyllä se oli kärkipelin arvoista. Pelissä oli tunnetta ja meininkiä, joten oli hieno pelata. Kansalle viihdettä, oli jäähyjä ja erikoistilanteita, ja tuli myös paljon maaleja, joten oli varmasti viihdyttävä peli kaikille katsojille, Kiekko-Espoon puolustaja Aleksi Matinmikko kommentoi pelin yleisilmettä.

Matinmikko vastasi ottelun voittomaalista, joka syntyi Kiekko-Espoon kolmannessa erässä saaman viiden minuutin ylivoiman puolivälin tuntumassa.

− Oli hyvä, että tuli tärkeään paikkaan se maali, Matinmikko totesi tyynesti.

Parilla edellisellä kaudella pienelle vastuulle Liigassa jäänyt Matinmikko lähti hakemaan täksi kaudeksi isoa vastuuta sarjaporrasta alempaa ja on noussut yhdeksi Mestiksen johtavista puolustajista tällä kaudella.

− Paljon vastuuta, ja sen myötä myös vähän tulosta. On hienoa, että sen myötä pystyy auttamaan myös joukkuetta tuloksenteon kannalta, Matinmikko luonnehtii.

Puolustaja myöntääkin, että välillä on hyvä ottaa askel taaksepäin, jos se auttaa ottamaan jatkossa useamman askeleen eteenpäin.

− Se oli tämän siirron taustalla. Tarkoitus oli saada iso rooli ja sen myötä mahdollisuus kehittyä toistojen kautta, kun ikääkään ei vielä ole juuri ollenkaan, 22-vuotias Matinmikko toteaa.

Kiekko-Espoon pelissä tulevat hyvin esille se, että puolustajat ovat iso osa hyökkäyspeliä, mikä näkyy myös heidän pistesaldossaan. Matinmikon saldo on 25 ottelussa 5+20, Atro Leppäsellä 8+16. He ovat joukkueen sisäisessä pistepörssissä sijoilla kaksi ja kolme.

− Se on ollut kivaa, että on saanut pelata vähän pelipaikatonta peliä. Se on tulevaisuuden kiekkoa, että pelataan pelipaikatonta ja hyökkääjätkin joutuvat puolustamaan välillä.

Ainakaan tässä vaiheessa kautta puolustajien hyökkäysinnokkuus ei ole Kiekko-Espoolle pahemmin kostautunut, vaan hyökkääjät ovat osanneet ottaa puolustajien roolia sopivissa paikoissa.

− Ennen peliä ja palavereissa sovitaan, mitä missäkin paikassa tehdään, ja kaikilla on lupa suorittaa, Matinmikko kiittelee pelitapaa.

Kiekko-Espoo voitti jo Suomen Cupin, ja kauden päätavoite on luonnollisesti Mestiksen mestaruus.

− Se on päätavoite. Hienoa, että voitettiin välietappi, ja hieno asia että saatiin ensimmäinen pytty toimistolle. Sitä kautta saadaan voittamisen kulttuuria.

Julkisesti liigatavoitteistaan puhunut organisaatio kerää kehuja myös avainpuolustaja Matinmikolta.

− Kaikki tehdään viimeisen päälle, ja tekeminen on niin ammattimaista kuin vain voi olla. Sen jälkeen on vain itsestä kiinni, mihin asti mennään.

Matinmikko tuo esiin myös paljon keskustelua herättäneen trendin liian puolustusvoittoisesta pelistä pääsarjassa.

− Pukukopissa puhutaan myös, että pitää pelata viihdyttävää kiekkoa, että ihmiset tulevat katsomaan. Siltäkin osin meininki on erilainen kuin Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle