Mestis-viikko: Kausi käyntiin yleisöennätyksellä, vain yksi joukkue ylsi kahteen voittoon

MESTIS / Artikkeli
Sarja-avaus veti Espoossa areenan täyteen.
Uusi Mestis-kausi käynnistyi viime viikolla tasaisissa merkeissä. Jokerien paluu suomalaisiin sarjoihin on tuonut suurta huomiota sarjalle, ja siitä saatiin jo vahvoja viitteitä avausottelussa Espoossa, jossa tähyillään myös ylemmäs.

Mestis-kausi alkoi komeasti Kiekko-Espoon mestaruusviirin nostolla Suomen sarjoihin palannutta Jokereita vastaan. Ottelu keräsi Metro Areenalle täyden tuvan, ja samalla kirjattiin sarjan uusi yleisöennätys 6982. Itse ottelu päättyi vierailija Jokerien 3−2-jatkoaikavoittoon.

Jokerit pelaa runkosarjan kotiotteluistaan 13 Keravan jäähallissa. Ensimmäinen niistä oli ohjelmassa perjantaina, kun vastaan luisteli KOOVEE. Perinteikäs tamperelaisseura vei täyden pistepotin vahvan avauseränsä ansiosta.

Erikoisessa hallitilanteessa on myös Joensuun Kiekko-Pojat. Mehtimäellä tehdään talven aikana remonttia, ja niinpä kausi kuluu Outokummussa. Kausi korkattiin siellä komealla 6−2-voitolla Kajaanin Hokista.

Siinä missä Espoossa juhlittiin torstaina viimevuotisia mestareita, lauantaina pelattiin erilaisissa tunnelmissa, kun TUTOa vastaan muistettiin heinäkuussa menehtynyttä seuralegendaa Timo Hirvosta. Kiekko-Espoo otti ottelussa kauden avausvoittonsa.

Sarjan 13 joukkueesta 11 pelasi viikon aikana kaksi ottelua, ja vaihtelevuutta kuvaa se, että kahdeksan niistä kirjautti tililleen voiton sekä tappion.

Viikon onnistuja

Kaksi ottelua pelanneista joukkueista ainoana kahteen voittoon ylsi Iisalmen Peli-Karhut. Kauden avauksessa Hermes kaatui kotona 5−3, ja päivää myöhemmin matka Rovaniemelle toi 4−2-voiton. Toisen polven kiekkoilija Samuel Timonen nappasi ensimmäisellä viikolla pistepörssin kärkipaikan haltuunsa. Viime kaudella Timoselle kirjattiin 21 pistettä, joten lyhyellä otannalla hän on matkalla kohti uransa parasta kautta.

Ketterä pelasi vain yhden ottelun ja otti siinä murskaavan voiton Joensuun Kiekko-Pojista. Ottelu ehti vanheta vain kolme minuuttia ja 27 sekuntia, kun Ketterä oli tehnyt jo neljä osumaa. Lopputulos Imatralla oli 9−3.

Viikon pettymys

Tälle kaudelle vahvoja satsauksia kokoonpanoonsa tehnyt TUTO kärsi tappion molemmissa otteluissaan. Kiekko-Espoota vastaan se ei ollut yllättävää, mutta perjantaista ottelua FPS:ää vastaan voi pitää pahana epäonnistumisena. Pitkän pelaajauransa jälkeen ensimmäisetä kauttaan Mestiksessä valmentava Jonne Virtanen kommentoi tappiota värikkääseen tyyliinsä.

Viikon yllättäjä

Porilaislähtöinen Eero Niemi on päässyt pelaamaan neljä Liiga-ottelua aiempina kausina, mutta aikuisten tasolla ura lähtee toden teolla käyntiin nyt Rovaniemellä. Kauden aloitus olikin loistava, sillä ensimmäiseen maaliin ehti kulua ainoastaan 26 sekuntia. Hokkia vastaan tehoja kertyi myös kahden syöttöpisteen verran. IPK:ta vastaan Niemi syötti yhden osuman.

Viikon erikoisuudet

Mestiksen tunnuslauseena on tullut tunnetuksi Suomen viihdyttävintä lätkää. Hyvä esimerkki siitä saattiin Keuruulla, jossa kotijoukkue KeuPa HT nousi perjantaina kolmannessa erässä 1−4-tappioasemasta 5−4-voittoon Kiekko-Vantaata vastaan.

Lauantaina lohipaidoilta ei vastaavaa romahdusta nähty, vaan joukkue otti kotiyleisönsä edessä tyylipuhtaan 5−0-voiton FPS:stä. Huomoinarvoista vantaalaisten avausviikossa oli se, että kaikki yhdeksän maalia merkittiin eri pelaajille.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

Jokerien kotiotteluista 11 pelataan Helsingin jäähallissa, ja ensimmäinen niistä on ohjelmassa tiistaina Ketterää vastaan. RoKilla on puolestaan todellinen urakointiviikko, sillä joukkue pelaa kolmena peräkkäisenä päivänä. Näistä kannattaa nostaa esiin keskimmäinen ottelu viime kauden kulta- ja pronssimitalistien kesken, kun Kiekko-Espoo isännöi lappilaisia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle