KHL palaa maajoukkuetauolta – Jokerit aloittaa viikon Dinamo Moskovan vieraana

KHL / Ennakko
Kotijoukkueen riveissä pelaa Juuso Hietanen ainoana suomalaisena.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tämän illan kohtaaminen on joukkueiden välillä kauden kolmas. Aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Jokerien voittoon. Läntisessä konferenssissa joukkueet löytyvät sijoilta 3 ja 4. Helsinkiläiset ovat takaa-ajajan roolissa kaksi peliä vähemmän pelanneena sekä yhden pisteen vähemmän keränneenä.

Moskovalaisten viikko sisältää kolme kotiottelua, kun Jokerien lisäksi vieraaksi saapuu Severstal Tšerepovets ja HK Sotši. Helsinkiläiset puolestaan pelaavat tämän illan ottelun lisäksi viikon aikana kaksi kotiottelua, joihin vieraaksi saapuu Lokomotiv Jaroslavl ja Dinamo Riika.

Dinamo Moskovan viisi aiempaa peliä on sujunut ailahtelevasti. Pisteitä on kertynyt viisi kymmenestä, ja viimeisimmässä ottelussa SKA Pietaria vastaan kotikentällä joukkue hävisi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2−3. 

Jokerien maajoukkuetaukoa edeltäneet viisi kamppailua sujuivat Dinamoa paremmin, sillä pisteitä kertyi kahdeksan kymmenestä. Lisäksi helsinkiläiset liitävät neljän ottelun voittoputkessa. Steve Moses ylittää ottelussa rajapyykin, sillä hän pelaa uransa 200. KHL-ottelun.

Dinamon ryhmässä puolustaa Juuso Hietanen ainoana suomalaisena, mutta katseet kiinnittyvät kotijoukkueen kokoonpanossa NHL-joukkue Vegas Golden Knightsin riveissä kaudella 2017−2018 kolme ottelua pelanneeseen Vadim Šipatšoviin. 

Jokerien loukkaantumisrintamalla on kaksi pelaajaa: puolustaja Oliver Lauridsen ja hyökkääjä Nicklas Jensen. Jensen palaa kaukaloon arvioiden mukaan tammikuun aikana, mutta Lauridsenin kausi päättyi loukkaantumiseen joukkueen harjoituksissa marraskuun loppupuolella. 

Moskovalaisten ryhmästä poissa ovat maalivahti Ivan Botšarov, puolustajat Sergei Boikov ja Artjom Volkov sekä hyökkääjät Vladimir Brjukvin ja Miks Indrasis. Myös joukkueen varakapteeni Vjatšeslav Kulemin on loukkaantumisen takia sivussa ottelusta. 

Jokereiden kokoonpano illan ottelussa: 

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O'Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 48 Henri Ikonen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)
72 Aleksi Halme

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

» Lähetä palautetta toimitukselle