Jokerit jatkoi voittoputkeaan, kapteenin hölmöily meinasi tosin käydä kalliiksi

KHL / Raportti
Viktor Lööv iski jatkoajalla Jokerit voittoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Moskovassa nähtiin kahden betonisen puolustuksen välinen taisto. Maaliton peli näytti ratkeavan Jokereiden kapteeni Peter Reginin tyhmään jäähyyn, mutta Veli-Matti Savinainen pelasti helsinkiläiset jatkoajalle. Jatkoaikaa hallinut Jokerit iski voittomaalin puolentoista minuutin pelin jälkeen Viktor Löövin toimiessa ratkaisijana.

Avauserässä Jokerit hallitsee, mutta ei onnistu viimeistelyssään

Dynamon luistin ei vielä ottelun alussa oikein liikkunut ja Jokerit saikin sitä kautta muutaman paikan luotua. Jokerit ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään isäntien vaisuutta, joten maalittomana erää edettiin. Jokerit pelasi melko varman päälle, mikä näkyi varsinkin hitaissa oman pään lähdöissä. Se ei halunnut menettää kiekko riskisyötöistä, vaan palautti kiekkoa alaspäin monta kertaa, kunnes turvallinen syöttölinja löytyi.

Ylivoimalla Jokerit oli jo lähellä avausosumaa juhlia, mutta Dynamon puolustaja Yegor Zaitsev lyö kiekon väljemmille vesille juuri ennen maaliviivan ylitystä. Jokereille tarjottiin mahdollisuutta avausosumaan toistamiseen ylivoimalla ja se saikin pyöritettyä ylivoimapeliä koko kaksiminuuttisen. Tälläkään kertaa maalia ei saatu aikaiseksi, vaikka lukuisia laukauksia kohti Ivan Bocharovia saivatkin aikaiseksi.

Erän kahden viimeisen minuutin aikana heräsi isäntäjoukkuekin ja hätyytteli useampaan otteeseen Jokereiden maalia, mutta helsinkiläisten puolustus pystyi taidolla ja osittain tuurillakin pitämään maalinsa koskemattomana. Maalivahtien torjunnat 13-5 vahvistavat sen, että pelin hallinta oli suurelta osin Jokereilla.

Dynamo herää toisessa erässä, mutta betoniset puolustukset eivät ole murrettavissa

Toiseen erään Dynamo saapui huomattavasti paremmalla liikkeellä ja erän alku olikin isäntien hallintaa. Erän avausminuutilla Jokereille tuli hiukan jobinpostia, sillä Mikko Lehtonen sai kiekon leukaansa ja poistui paikattavaksi ja oli sivussa kymmenisen minuuttia. Dynamolla oli muutamia paikkoja avausmaalin tekemiseen, mutta Janis Kalnins ei suostunut antautumaan.

Edes hyvin pyörineet ylivoimat eivät tuottaneet tulosta maalien merkeissä. Molemmilla joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimaa pelaamaan, mutta tuloksetta. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin Jokerit pääsi jälleen peliä hallitsemaan. Molempien joukkueiden betoninen puolustus kuitenkin piti loistavasti torjuneiden maalivahtien ohella lukemat nollissa. Dynamon hyökkääjä Ivan Igumnov koki kovia, kun pelasi pää todella alhaalla laidan vieressä. Hänen päänsä jäi taklaamaan tulleen Jesse Joensuun pelihousujen ja laidan väliin kovassa kontaktissa ja hetken jäässä happea haukattuaan pääsi lopulta vaihtoaitioonsa.

Peter Reginin tyhmä jäähy meinasi koitua Jokereiden kohtaloksi

Päätöserän ensimmäisessä vaihdossa oli Brian O'Neill erittäin lähellä avausmaalin tekemistä, mutta Bocharov piti pintansa. Tämän jälkeen Dynamo istui kuskin paikalle ja pyöritti Jokereita pitkän tovin, mutta viimeistely tuntui olevan ylivoimaisen vaikeata. Jokerit pääsi ylivoimalla heiluttamaan maaliverkkoa, mutta heidän epäonnekseen tuomaristi oli jo viheltänyt pelin poikki Jokereiden jäähyn vuoksi.
Ottelun avausmaali syntyi Dynamon ylivoimalla. Jokereiden kapteeni Peter Reginin todella typerä ja turha jäähy kostautui, kun toisessa erässä kovan kolhun saanut Igumnov pääsi iskemään kiekon ohi Kalninsin. Jokerit pyrki tämän jälkeen aktiivisesti tasoitusmaalia tekemään, mutta isäntien puolustus pystyi pitämään vierasjoukkueen poissa kaikkein parhaimmilta maalintekopaikoilta.
Puolitoista minuuttia ennen erän loppua, sai Jokerit mahdollisuuden tasoitukseen ylivoimalla. Helsinkiläiset lähtivät suoraan kuudella pelaajalla maalia hakemaan. Dynamo oli kuitenkin lähellä iskeä alivoimalla maalin ja Jokerit selvitti tilanteen ainoastaan vaivoin. Veli-Matti Savinainen hiljensi kotiyleisön kääntölaukauksellaan, joka yllätti Bocharovin. Näin ratkaisunhaku siirtyi jatkoajalle.

Jatkoajalla Jokerit pyöritti Dynamon nurin

Jokerit piti kiekkoa hallussaan lähes koko ajan ja pelaajien aktiivinen liike ja paikkojen vaihtelu sai Dynamon puolustuslinjan aukeamaan. ja ruotsalaispuolustaja Viktor Lööv pääsi iskemään voittomaalin Bocharovin selän taakse.

Jokerit ovat nyt viiden ottelun voittoputkessa ja ovat voittaneet Dynamon nyt kaikissa kolmessa kauden kohtaamisessa. Molemmat vieraspelit ovat päättyneet vasta jatkoajalla Jokereille, kun taas kotikentällä voitto irtosi normaalipeliajan puitteissa.

Jokerit pelaavat tällä viikolla vielä kaksi kertaa kotona. Torstaina vieraaksi saapuu Lokomotiv Jaroslavista ja lauantaina Dinamo Riikasta.