Neljän pisteen ilta – Jokerit kohtaa kovassa vireessä olevan Moskovan Dinamon

KHL / Ennakko
Joukkueiden kauden kolme aiempaa kohtaamista on päättynyt helsinkiläisseuran juhliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kohtaa runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussaan Moskovan Dinamon. Ottelu on sarjataulukon ja runkosarjan loppusijoitusten kannalta merkittävä.

Helsinkiläisryhmä lähti edelliseen Metallurg Magnitogorsk-otteluun kolmen ottelun voittoputkessa, mutta taipui lopulta voittomaalikisassa tappioon lukemin 3-4.

Veli-Matti Savinainen kohensi tilastojaan ottelussa tehden tehot 1+1. Myös Saku Mäenalainen sekä Marko Anttila onnistuivat maalinteossa. Voittomaalikilpailussa helsinkiläisiltä onnistui ainoastaan Mikko Lehtonen.

Vahvassa lennossa oleva Dinamo Moskova saapuu Helsinkiin NHL-kokemuksen kera

Dinamo Moskova matkusti edellisessä ottelussaan Latviaan Dinamo Riian vieraaksi. Tasainen taisto päättyi lopulta moskovalaisryhmän voittoon lukemin 6-7. Ottelun aikana moskovalaiset vaihtoivat maalivahtia kesken ensimmäisen erän, lukemien ollessa jo peräti 4–2 kotijoukkue Dinamo Riialle.

Moskovalaisten ainoat suomalaispelaajat Juuso Hietanen sekä Teemu Pulkkinen saalistivat syöttöpisteitä Riika-areenalla. Pulkkinen saalisti peräti kolme syöttöpistettä ja Hietanen alusti kaksi osumaa. Pulkkinen on tällä kaudella tehoillut 13 ottelussa kymmenen tehopistettä ja Hietanen on iskenyt 56 ottelussa tehopisteitä 38. 

NHL-kokemusta löytyy Pulkkisen 83 ottelun sekä 22 tehopisteen lisäksi joukkueen neljältä muulta pelaajalta. Varakapteeni Andrei Mironov on pelannut NHL-kaukaloissa kymmenen ottelua (kolme tehopistettä), Dmitrij Jaškin 303 ottelua (69 tehopistettä), Vadim Šipatšov kolme ottelua (yksi maali) sekä Daniil Tarasov viisi ottelua (yksi syöttöpiste). 

Šipatšov johtaa sarjan pistepörssiä 65 tehopisteellään ja hänen takanaan vaanii Jaškin 62 tehopisteellä.

Jatkuvatko tasaiset taistot illalla? 

Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella. Kahdesti Moskovassa ja kerran Helsingissä. Jokaisella kerralla helsinkiläisryhmä on napannut voiton, mutta molemmat Moskovan kamppailut ovat menneet jatkoajalle lukemissa 1–1. Moskovalaisryhmä on onnistunut yhteensä kolmesti juhlimaan maalia kauden aiemmissa kohtaamisissa, kun taas Jokerit on iskenyt seitsemän osumaa. Helsinkiläisryhmän tehokkain pelaaja kohtaamisissa on ollut Brian O'Neill tehoilla 2+2. 

Joukkueen paras pistemies O'Neill on ollut tehokas myöskin Dinamo Moskova-kohtaamisissa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Jokerit ja Dinamo ovat sarjataulukossa peräkkäin, ja moskovalaisseuralla on kolme pistettä vähemmän, sekä yksi ottelu vähemmän pelattuna. Illan kamppailussa panos on siis suuri, kun lopullisia runkosarjasijoituksia ratkotaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle