Tasavahva esitys toi Jokereille voiton KHL-huipusta

KHL / Raportti
Aleksi Halme oli perjantaina iskussa.
Kuva © Emil Hansson
Jokerit onnistui kaatamaan KHL:n kärkipään joukkueen Moskovan Dinamon energisen pelin päätteeksi. Helsinkiläiset esittivät vahvoja otteita läpi ottelun, ja erityisesti puolustus oli kunnossa.

Helsingin Jokerit viiletti perjantaina kotijäällään tositoimissa ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon. Haastetta oli tiedossa, sillä vastassa oli läntisen konferenssin kakkonen Moskovan Dinamo. Kotijoukkue sen sijaan majaili konferenssin kahdeksannella sijalla.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta vahva. Erityisesti Jokereiden osalta aktiivisuus yllätti, sillä tavallisesti otteluiden alut ovat olleet helsinkiläisjoukkueelle vaikeita – etenkin kotikentällä. Avausminuuteilla Dinamo hallitsi kiekkoa, mutta ei saanut hyvistäkään paikoista upotettua pelivälinettä verkkoon.

Jokerit pääsi 1–0-johtoon, kun Petri Kontiola syötti Aleksi Halmeelle, joka nosti kiekon Dinamo-maalin yläpeltiin. Maali oli 20-vuotiaalle Halmeelle kauden toinen jokeripaidassa.

Positiivinen käännekohta Jokereiden pelissä oli, kun Sami Lepistö lähti istumaan jäähypenkille. Jokerit sai onnistuneesta alivoimapelistä virtaa, ja erän loppupuoli olikin narripaitojen hallinnassa. Pelaajat taklasivat ahkerasti ja voittivat aloituksia hyvällä osuudella.

Kotijoukkueen innokkaasta pelaamisesta huolimatta seuraava täysosuma oli Dinamon käsialaa. Aivan erän lopussa puolustaja Michal Čajkovský laukoi jokeripelaajien ohitse maaliin ja nosti lukemat tasatilanteeseen.

Toisessa erässä vauhdikkuus jatkui puolin ja toisin. Kentällä lauottiin runsaasti, ja mainioita maalipaikkoja tehtailtiin kummassakin kenttäpäädyssä. Viimeistely ei kuitenkaan ollut kaivatulla tasolla, joten itse maalinteko oli kiven alla.

Jokerit oli erässä hieman enemmän niskan päällä, mikä lopulta näkyi myös tulostaululla. Ruotsalaispuolustaja Viktor Lööv laukoi kohti maalia, ja Brian O'Neill nosti irtokiekon verkkoon.

Päätöserä sai sähäkän alun. Alex Grant laukoi joukkueensa kahden maalin johtoasemaan, kun kolmatta erää oli kulunut vajaa puoli minuuttia. Osuma jäi ottelun viimeiseksi, ja loppulukemat olivat 3–1.

Kokonaisuudessaan kotijoukkue pelasi tasaisen vahvan pelin monella osa-alueella. Hyökkäyspäässä oltiin riittävän tehokkaita, mutta erityiskiitokset satavat puolustuksen suuntaan. Läpi pelin jatkunut tiivis puolustuspelaaminen helpotti huomattavasti maalivahti Janis Kalninsin taakkaa.

Jokereiden vahvast otteesta kertoo myös se, että KHL-pistejohtajat Vadim Šipatšov ja Dmitrij Jaškin jäivät tällä kertaa nuolemaan näppejään. Lisäksi Juuso Hietanen, joka on puolustajien pistepörssin piikkipaikalla, jäi Helsingissä pisteittä.

Seuraavan kerran Jokerit pelaa sunnuntaina, jolloin Lokomotiv Jaroslavl saapuu joukkueen vieraaksi.