Viisi täysosumaa ja nollapeli – Moskovan Dinamosta ei ollut vastusta Jokereille

KHL / Raportti
Mikko Lehtonen saalisti tehot 1+3 ja Nicklas Jensen 1+2.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerit kohtasi runkosarjan neljänneksi viimeisessä ottelussaan Moskovan Dinamon Helsingissä. Tasaiseksi kaavailtu kamppailu päättyi lopulta isäntien 5–0-murskavoittoon.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä: kumpikin joukkue sai hyökkäyksiä aikaiseksi. Jokerit pääsi muutamalle hyvälle maalipaikalle, mutta Dinamo-puolustus onnistui aina lopulta selvittämään tilanteen.

Myöhemmin Jokerit pääsi pelissä astetta enemmän niskan päälle, mikä tuotti tulosta. Maalisummeri pärähti soimaan, kun Saku Mäenalanen ohjasi Mikko Lehtosen kudin verkkoon.

Osuman jälkeen Dinamo aktivoitui ja loi painetta jokerimaalille. Lyhyen ajan sisään vierasjoukkue laukoi enemmän kuin koko erän aikana. Dinamon uurastus oltiinkin vähällä palkita maalilla erän lopussa, sillä Vadim Šipatšov laukoi kiekon verkkoon. Jokereiden valmennusjohto kuitenkin haastoi tilanteen paitsion vuoksi, ja lukemat pysyivät 1–0:ssa.

Juuri ennen erän loppua kotijoukkue nousi jo kahden maalin johtoon. Kiekko kimposi Dinamon maalivahdin varusteista suoraan Henrik Haapalan lapaan, ja Tappara-kasvatti painoi pelivälineen viileästi reppuun.

Jokereiden kolmas maali syntyi pitkän ylivoimapyörityksen jälkeen Jesse Joensuun lavasta. Kiekko lirui maaliin juuri kotijoukkueen ylivoiman päättymisen jälkeen. Pian oli puolestaan Nicklas Jensenin vuoro maalata, ja lukemat olivat Jokereiden hyväksi jo 4–0.

Kotijoukkueen vahva toinen erä jatkui, kun sille tarjottiin kahden miehen ylivoimaa, ja jälleen maalilaulu soi. Tällä kertaa kuti oli Lehtosen käsialaa. Tehopiste oli puolustajalle illan neljäs, sillä hänellä oli kasassa jo kolme syöttöpistettä aiemmista osumista. Lehtonen johtaa KHL:n puolustajien pistepörssiä 48 tehopisteellään.

– Peli kulkee, ja toivottavasti sama jatkuu vielä silloinkin, kun pudotuspelit alkavat. Silloin mitataan miestä, Lehtonen sanoi ottelun jälkeen.

Päätöserässä Jokerit pelasi rennommin, mutta Dinamokaan ei enää yltynyt takaa-ajoon. Vieraille tarjottiin seitsemän minuuttia ylivoimaa, mutta sitä ei käytetty hyödyksi. Koska maaleja ei erässä enää nähty, Antti Niemi pelasi nollapelin Jokereiden maalinsuulla.

– Aluksi tuntui, että oli kovatempoinen peli. 5–0 on kuitenkin sellainen lukema, että kaverilta katkeaa niska. Viimeisessä erässä enimmäkseen pelasimme aikaa pois, kertoi Lehtonen.

– Peli oli tasapainoista, ja olimme hyviä erikoistilanteissa. Pelasimme taktisesti hyvin ja olimme tehokkaita, päävalmentaja Lauri Marjamäki avasi voiton syitä.

Voiton myötä konferenssin kolmonen Jokerit sai kasvatettua piste-eroa yhden sijan alempana roikkuvaan Dinamoon. Seuraava peli Jokereilla on tiedossa perjantaina, kun joukkue matkustaa Avangard Omskin vieraaksi. KHL:n pudostuspelit alkavat 1. maaliskuuta.

– Koko ajan täytyy oppia, kun mennään kevättä kohti, ja haluamme olla valmiita, kun pudostuspelit alkavat. Meidän pitää puolustaa tiiviisti ja hyökkäyskin sujuu sitten, kun puolustamme hyvin, Lehtonen pohti.