TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Tuore LeKi-kapteeni Santala: "Ei lähtenyt niin kuin piti"

MESTIS / Haastattelu
Viime kaudella Santala kantoi myös joukkueensa kultakypärää. Nyt rinnassa on C-kirjain.
Kuva © Timo Savela
LeKi nimitti täksi kaudeksi uudeksi kapteenikseen puolustaja Jimi Santalan. Viime kaudeksi Ranskasta Lempäälään tullut kiekollinen puolustaja ei ollut luonnollisesti tyytyväinen sarja-avaukseen.

LeKin sarja-avaus tuotti 4-0-kotitappion Heinolan Peliitoille. Lempääläläisleirissä oltiin syystäkin mietteliäitä taiston tauottua.

- Ei lähtenyt kausi käyntiin niin kuin piti. Kotiavaus olisi pitänyt olla täysin erilainen, ruoti LeKi-kapteeni Jimi Santala tuoreeltaan ottelun jälkeen.

- 60 minuuttia pitäisi pystyä pelaamaan. Nyt saimme vain hetkittäin pelin näyttämään siltä kuin sen pitäisi. 

LeKi laukoi ahkerasti kohti Emil Larmin vartioimaa Peliitat-maalia, mutta vedot lähtivät pääosin kaukaa tai parhaan maalintekosektorin ulkopuolelta. Nuori maalivahti pääsi ehkä jopa hieman liian helpolla.

- Kaveri iski paikoistaan maalit. Me emme saaneet mistään sisään. Olisi pitänyt saada räväkämpi alku erityisesti kolmanteen erään. Enemmän olisi pitänyt saada kiekkoa päätyyn ja sitä kautta päästä taistelemaan maalin eteen.

Kapteenin vastuu ei paina Santalan harteita kasaan

Jo viime kaudella LeKin johtaviin pelaajiin niin pelillisesti kuin henkisestikin kuulunut Santala ei ota turhia paineita kapteeniudestaan.

- Kapteenin rooli ei mielestäni muuta tekemistäni. Yritän jäällä johtaa esimerkilläni yhtä lailla C-merkki rinnassa kuin ilman sitä. Vähän ehkä yritän olla enemmän kopissa äänessä, tuumi Santala. 

 Ottelun päätöserä tarjosi kansalle sirkushuveja, kun lähes joka tilanteen jälkeen niistettiin ja hierottiin vastustajaa.

- Kärhämöinti oli turhautumista meidän puoleltamme. Lisäksi se oli tuossa vaiheessa jo kosmetiikkaa. Siitä olisi ollut aikaisemmin ottelussa hyötyä, kun vielä tappelimme voitosta, mutta tuossa vaiheessa ne tulivat liian myöhään tuloksen kannalta.

Santala ja muu lempääläläisnippu lähtee seuraavaksi haastamaan TUTOa Turkuun. Joukkueet kohtasivat viime kauden puolivälieräsarjassa, jolloin turkulaiset selvisivät niukasti välieriin otteluvoitoin 4-3.

» Lähetä palautetta toimitukselle