Stutzel puhkuu peli-intoa

LIIGA / Haastattelu
Tapparan uusin vahvistus Mike Stutzel katseli Hakametsän lehtereillä, kun joukkue hävisi Ilvekselle. Tappiosta huolimatta mies oli tyytyväinen näkemäänsä ja innoissaan uudesta seurastaan.

Stutzel ei ole aikaisemmin käynyt Euroopassa, mutta yhteisiä tuttuja mantereen kanssa 26-vuotiaalla kanukilla on:

- Opiskelin aikoinaan Juha Alénin kanssa, ja olen viime aikoina ollut paljon yhteydessä häneen. Frank Banham on myös entinen pelikaverini. Kaikki joiden kanssa olen jutellut ovat kehuneet, että tämä on hyvätasoinen ja nopea liiga, ja siltähän se näyttää, Stutzel kertoo.

Tappiosta huolimatta mies oli pelin jälkeen innostunut:

- Joukkue tietysti hävisi, mutta muuten näytti olevan hyvää hokia. Lisäksi täällä on hyvä meininki hallissa. Peli on pykälän nopeampaa kuin ECHL:ssä, Stutzel kehui.

Mies ei kauaa epäröinyt, kun tarjoutui tilaisuus siirtyä Suomeen:

- En todellakaan. Haluan pelata mahdollisimman korkealla tasolla, ja tämä on selvästi tasokkaampi liiga kuin ECHL. Olen innoissani että olen täällä, tämä on hieno haaste minulle. Toivottavasti myös pystyn pelaamaan näin nopeaa peliä, mies naureskeli.

Takana on yhdeksän ottelua NHL:ssä kaudella 2003-04. Onko kolmen kirjaimen yhdistelmä yhä tähtäimessä?

- Se on tietysti kaikkien tavoite, mutta en välttämättä. Haluan pelata jääkiekkoa ammatikseni, ja täällä voin tehdä niin korkealla tasolla - täällähän on paljon entisiä NHL-pelaajia. ECHL:ssä ei kovin leveää leipää kiekolla saa.

Millaisen pelaajan Tappara sitten on miehen omasta mielestä saanut?

- Olen voimahyökkääjä. Pyrin taklaamaan paljon, ja toivottavasti isken myös maalin silloin ja toisen tällöin.

- Haluan siihen rooliin, jossa pystyn auttamaan joukkuetta. Olen ymmärtänyt, että täällä kaivataan isoa kaveria joka pystyy fyysiseen peliin. Siihen olen valmis, Stutzel vakuuttaa.

Tappara pelaa seuraavan kerran heti torstaina Jyväskylässä. On valmentajasta kiinni, nähdäänkö kanukki silloin jäällä. Mies itse sanoo olevansa valmis kaukaloon, vaikka aikaero painaakin.

- Olen ollut ylhäällä yhteen menoon 26 tuntia, joten nyt kaipaan lähinnä kunnon yöunia. Huomenna sitten treenaamaan. Yritän tottua aikaeroon ja täkäläiseen peliin mahdollisimman pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle