Liigan teräsmies Paajanen: "Joka päivä pitää tehdä asioita oikein"

LIIGA / Haastattelu
Teräsmies Otto Paajanen.
HPK:n kapteeni Otto Paajasella on Liigan pisin pelattujen pelien aktiivinen putki. Sen salaisuus on yksinkertainen: hyvä harjoittelu.

Perjantain Tappara-ottelu oli HPK-kippari Otto Paajaselle jo 208. perättäinen. Se on enemmän kuin kenelläkään muulla Liigassa tällä hetkellä. 19-vuotiaana HPK:n liigajoukkueeseen murtautunut nyt 25-vuotias Paajanen on pelannut urallaan jo 367 liigaottelua. 

Paajanen itse ei ollut teräsmiestilastosta tietoinen.

− Ei oikeastaan mitään hajua, mutta nyt kun kysyit, niin varmaan meikäläinen on kärjessä, Paajanen hymähtää.

Tunnollisena hyvin puolustavana sentterinä tunnettu Paajanen ei pelityylinsä perusteella ainakaan pelaa varman päälle. Hän menee kaksinkamppailuihin, blokkaa laukauksia ja on ylivoimalla maskipelaajan roolissa. Silti loukkaantumisilta on vältytty.

− Kyllä se varmasti ihan siitä päivittäisestä tekemisestä lähtee. Olen hyvässä kunnossa. Joka päivä pitää tehdä asioita oikein, kuten huoltaa kroppaa. On se välillä tuuristakin kiinni. Joskus tulee esimerkiksi kiekko johonkin ja sille ei voi mitään. Olen ollut onnekas, kun ei ole käynyt mitään isompaa.

Edellisen kerran Paajanen on joutunut olemaan sivussa 22.10.2014 pelatusta HPK-SaiPa -ottelusta. Hän kuitenkin muistaa minkälaista on olla sivussa loukkaantumisen vuoksi.

− On se outoa. Ei se kovin kivaa ole, kun joutuu tekemään itsekseen hommia ja odottaa, että pääsee kuntoon.

Jokaisessa joukkueessa on aina joku tai joitain pelaajia loukkaantuneena. HPK:ssa yksi loukkaantumisen vuoksi pidempään sivussa ollut pelaaja on hyökkääjä Robert Leino, joka kuntouttaa käsivammaansa edelleen.

− Ei sitä ole kiva sivusta seurata, vaikka hänkin tulee aina hymyssä suin hallille tekemään hommia vaikka on ollut pitkään pois. Onneksi hänkin tekee paluuta koko ajan. Kyllä sitä työntekoa pitää arvostaa, se on kovaa touhua, Paajanen toteaa.

Paajanen on nuoresta lähtien ollut hyvä harjoittelija, mutta ensimmäinen liigakausi HPK:ssa avasi hänen silmiään entisestään siihen, mitä kiekkoilu huipputasolla vaatii myös keholta.

− Kehonhuolto ja kotona tehtävien omatoimisten harjoitusten merkitys avautui ensimmäisen liigakauden puolivälissä. Tajusin, että pitää alkaa harjoitella vielä paremmin ja tehdä vähän muutakin, että pysyy mukana.

Varsinaisia esikuvia harjoittelun suhteen ei Paajasella ollut, mutta hän on pystynyt ammentamaan paljon Hämeenlinnan jääkiekkoilun suurilta nimiltä kuten Marko Tuulola, Antti Miettinen, Riku Hahl ja Niko Kapanen

Edellä mainitusta nelikosta jokainen on urallaan kantanut HPK-paidassaan kapteenin C:tä. Paajanen pelaa nyt ensimmäistä kauttaan HPK:n kapteenina. Miltä kapteenius on maistunut tähän asti?

− On se tänä vuonna ollut hauskempaa kuin viime vuonna, Paajanen naurahtaa ja koputtaa lopuksi puuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle