Juhamatti Aaltonen: ”Pitäisi tehdä maaleja”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juhamatti Aaltonen on esittänyt MM-kisoissa näyttävää jääkiekkoa. Tulos on jäänyt kuitenkin uupumaan. Latviaa vastaan paikkoja oli, mutta verkko ei heilunut. Jatkoaika sai Aaltosen kommentit tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Juhamatti Aaltonen on aina yksi näkyvimmistä pelaajista maajoukkueessa. Aaltonen pelaa näyttävää jääkiekkoa. Hän on nopea luistelija ja taitava kiekollinen pelaaja. Tulos jää kuitenkin usein puuttumaan. Se viimeinen silaus.

Latviaa vastaan Aaltonen oli jälleen vauhdissa heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Jukka Jalonen tarjoaa hänelle isoa vastuuta ykkösketjussa NHL-tähtien Mikko Koivun ja Tuomo Ruudun rinnalla. Aaltonen on heistäkin näkyvin pelaaja jäällä ollessaan.

Maaleja pitäisi syntyä liukuhihnalta. Sen verran hyviä paikkojakin on ollut. Kiekot päätyvät kuitenkin takalaitaan, blokkaavaan pelaajaan tai parhaimmassa tapauksessa jopa maalikehikkoon. Syötötkään eivät löydä tietään ketjukavereiden lapaan.


Tulosta on vaikeaa tehdä ilman mailaa.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Aaltosella on vielä aikaa petrata otteitaan. Tarkemmin sanottuna kaksi päivää. Silloin Suomi kohtaa Tshekin. Jatkoaika kysyi Aaltosen mietteitä Latvia-ottelun jälkeen.

– Huonoa tuuria tänään, kertoi Aaltonen.

– Kyllähän se Latvia piti voittaa. Eipä tehty kuitenkaan maaleja, ja kaveri teki ylivoimalla. Se oli hienoa, että pystyttiin nousemaan tasoihin. Oli kyllä paikkoja ratkaistakin, mutta eipä tänään riittänyt.

Leo Komarovin ollessa poissa Jalonen joutuu pyörittämään peluutusrulettia laitureiden kesken. Myös Aaltonen kävi pariin otteeseen pyörähtämässä jäällä nelosketjun kanssa. Häiritsikö miestä vaihteleva peluutusrytmi? Vastaus kuului pohjoiseen tyyliin.

– Noeeei. Mehän pelattiin kolmella kentällä loppu, niin sai vain pelata enemmän.

Tshekki on huomattavasti kovempi joukkue kuin Latvia. Olkoonkin niin, että Latvia johti myös Tshekkiä vastaan, vielä kahteen otteeseen. Pelitapa, jolla ollaan vaikeuksissa Latviaa vastaan, ei riitä Tshekkiä vastaan. Aaltonenkin myöntää tämän.

– Tällä hetkellä puolustetaan hyvin ja kurinalaisesti. Se viimeistely ontuu. Tshekkiä vastaan jos on näin paljon paikkoja, eikä tehdä niistä [maaleja], niin varmasti hävitään.

– Ja kyllähän niitä maaleja pitäisi itsekin pikkuhiljaa alkaa taas tekemään.

» Lähetä palautetta toimitukselle