"Jos ei Liigaan, niin sitten Keski-Eurooppaan"

MESTIS / Haastattelu
Jarmo Jokilan tähtäin on muualla kuin Mestiksessä.
Kuva © Miro Pesonen
Ottelukohtaisella sopimuksella LeKiin pestattu Jarmo Jokila väläytteli taitojaan heti ensimmäisessä ottelussa. Henkilökohtainen pistesaalis ei karttunut, mutta LeKi voitti ottelun kuitenkin jatkoajalla 5-4.

Mestiksen pistepörssin kaudella 2008-2009 huikeilla pistemäärillä (20+37) voittanut Jarmo Jokila palasi Suomeen kahden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Illan ottelussa laituri väläytteli useampaan otteeseen taitojaan, mutta maalit jäivät vielä tekemättä.

LeKi voitti ottelun jatkoajalla. Jokila ei siihen kuitenkaan ollut tyytyväinen.

— Kyllä me itse tyrimme pelin. Tästä olisi ehdottomasti pitänyt kolme pistettä ottaa.

Kolmanen erän puolivälissä 4-2-johtanut LeKi päästi JYP-Akatemian kuin varkain tasoihin.

— Akatemia sai siinä ylivoiman, kun johdettiin 4-2, ja tekivät maalin. Se oli sitten taas yhden maalin peli.

Jokila olisi mihin tahansa Mestis-joukkueeseen nykykunnossaankin vahvistus. Vaatimaton hyökkääjä tyytyi kehumaan ketjukavereitaan, jotka tosin pelasivatkin erinomaisen pelin. Ketjussa keskellä pelasi Lassi Mattila ja toisessa laidassa KooVeesta tähän otteluun nostettu Markus Jokinen.

— Minulla oli sen verran hyvät ketjukaverit, ettei ennen ottelua tarvinnut paljon mitään pelillisiä asioita sopia.

Jokila vietti kaksi edellistä kautta suomalaisille vähän tuntemattomammassa Slovakian Extra-liigassa. Siellä otteluita runkosarjassa kertyi kahdessa eri joukkueessa 101 tehopistein 26+45=71. Pudotuspelejä hän pelasi 14 joissa pisteitä syntyi 2+2. Jälkimmäisenä vuonna seurana oli perinteikäs jo vuonna 1926 perustettu HK ardo Nitra, josta maailmalle on lähtenyt muun muassa Zigmund Palffy.

Taso Slovakiassa on Jokilan mielestä hyvä ja se sijoittuu pelillisesti Liigan ja Mestiksen välimaastoon. Pari suurta eroa sikäläisen ja Suomalaisen kiekkoilun väliltä löytyy.

— Peli on siellä erityyppistä. Suomessa peli on huomattavasti suoraviivaisempaa ja fyysisempää.

Hyökkääjää tuskin nähdään LeKi-paidassa pitkään. Sen ymmärtää jo tämän yhden pelin perusteellakin sen verran hän erottui edukseen kentältä näinkin vähäisellä pelituntumalla. Eikä jatkosta Lempäälässä olla edes vielä puhuttu.

— Ei olla kuin tämä peli sovittu. Peli kerrallaan siis mennään. Yritän kuitenkin päästä johonkin vähän tasokkaampaan sarjaan. Jos ei Liigaan, niin sitten Keski-Eurooppaan, entinen pistekuningas kiteytti tulevaisuuden suunnitelmansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle