Kiekko-Espoolle lisää jatkosopimuksia, KOOVEE julkisti valmennusryhmänsä

MESTIS, Suomi-sarja / Uutinen
Morten Jürgens liitää espoolaisten hyökkäyksessä myös ensi kaudella.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Kesähelteistä huolimatta kilpavarustelu tulevaan Mestis-kauteen jatkuu kiivaana. Kestarijoukkue Kiekko-Espooo julkisti neljä jatkosopimusta, KOOVEE täydensi valmennustiiminsä ja Hokki hankki vahvistuksen länsirannikolta. Pelaajaliikennettä oli myös Mestis-seuroista muihin sarjoihin.

Kiekko-Espoo tiedotti tehneensä jatkosopimukset hevosenkenkänutussa päättyneellä kaudella mestaruuspokaalia nostelleiden Joni Piipposen, Eetu Pylkkäsen, Morten Jürgensin ja Anton Niemeläisen kanssa.

Piipponen oli menneellä kaudella Kiekko-Espoon paras maalintekijä. 28-vuotias hyökkääjä iski runkosarjassa tehot 24+21 ja kuului myös pudotuspeleissä mestarijoukkueen tehomiehiin saldollaan 5+9.

25-vuotias Pylkkänen on espoolaisen kiekkokoulun oma kasvatti. Puolustaja palasi viime kaudeksi KeuPasta kotikaupunkiinsta ja kirjautti tehot 4+19 ja tehotilastoon komean lukeman +30.

Virolaishyökkääjä Jürgensille tuleva kausi on kolmas Kiekko-Espoon organisaatiossa. Espoossa kannattajien suosikiksi noussut Jürgens iski viime kaudella runkosarjassa tehot 9+16 ja pudotuspeleissä 3+1.

Puolustaja Niemeläinen, 20, pelasi viime kaudella 22 ottelua Mestiksen runkosarjassa sekä seitsemän playoff-kamppailua. 

KOOVEEn valmennustiimi täydentyi

Tampereen KOOVEE julkisti ensi kauden valmennustiiminsä. Miikka Kuuselan tiimin täydentävät Ari Ala-Marttila, Nils Hagman ja maalivahtien valmennuksesta vastaava Pekka Korhonen, jonka vastuulla ovat myös joukkueenjohtajan tehtävät.

Valmennusryhmä jatkaa muuten samana kuin viime kaudella, mutta Ala-Marttila korvaa Tapparaan siirtyneen Juha Juujärven. Ala-Marttila on toiminut kahden viime kauden ajan KOOVEEn U20-joukkueen päävalmentajana.

Juuso Aaltonen Raumalta Hokin hyökkäykseen

Hokki jatkoi ensi kauden palapelinsä rakentamista kiinnittämällä Juuso Aaltosen Lukon U20-joukkueesta riveihinsä ensi kaudeksi. Nuorta joukkuetta kasaavassa kajaanilaisseurassa viime kaudella tehot 16+16 takoneelta Aaltoselta odotetaan tehoja myös Mestiksessä.

– Aaltonen on erittäin nälkäinen hyökkäyspään pelaaja. Hienoa, että hän halusi tulla meille, vaikka varmasti olisi ottajia, iloitsee Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen.

Mestiksestä pelaajaliikennettä ulkomaille ja Suomi-sarjaan

Viime kauden Mestis-pelaajia matkaa myös ulkomaan sarjoihin. Hokissa kiekkoillut Joonas Savolainen matkaa Ranskan kakkostasolla pelaavaan Neuilly-sur-Marne'n joukkueeseen. Joukkueessa pelaa myös kaksi muuta suomalaispelaajaa: Tino Sirén ja Patrik Jääskeläinen.

Myös KeuPaa edustanut Jani Kluuskeri siirtyy Ranskaan. Puolustajan uusi seura on maan pääsarjaa pelaava Briançon.

Tuore Mestis-mestari Olli Iisakka matkaa puolestaan Puolaan. Iisakan uusi seura on maan pääsarjassa pelaava GKS Katowice, jossa pelaa suomalaisista myös Santeri Koponen.

Pirkanmaalla pelaajaliikennettä nähtiin myös Mestiksestä Suomi-sarjaan, kun viime kaudella KOOVEEta edustaneet Aku Kinnari ja Verneri Metsänen vaihtavat Lempäälään ja LeKin nuttuun. Samalla LeKi tiedotti myös jatkosopimuksista Jesse Hurmeen, Saku Aavajoen ja maalivahti Valtteri Kyllisen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle