Huhtanen pelaa jälleen vahvuuksillaan − "Ketjumme pystyy vielä parempaankin"

LIIGA / Haastattelu
Huhtanen palasi Ässien riveihin kolmen vuoden tauon jälkeen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tuomas Huhtasen edellinen täysi kausi on ollut vuosina 2015-16, joten pitkä pelaamattomuus tuntuu hyökkääjän kropassa. Paluu kasvattajaseuraan on ollut Huhtaselle miellyttävä.

Vuoden 2018 tammikuun toisella viikolla Tuomas Huhtanen palasi Isomäki Areenan yleisön pitkästä aikaa. Tarkalleen ottaen edellisen kerran Huhtanen pelasi Ässien vahvuudessa 31.1.2015.

− Tunnelma oli älyttömän hermostunut. Kuntoni riittävyys ei mietityttänyt, vaan pelaamattomuus.

Välivuosien kierros sisälsi kauden KooKoossa, ja sen jälkeen noin puolentoista vuoden jakson, jonka aikana sarjaotteluja kertyi kahdella eri kaudella yhteensä 27 kappaletta.

− Tunnelma oli älyttömän hermostunut. Kuntoni riittävyys ei mietityttänyt, vaan pelaamattomuus. Joulun- ja uudenvuodenpyhät aiheuttivat sen, etten ollut kolmeen viikkoon päässyt edes jäälle junnujen tai kenenkään muunkaan kanssa, kertaa Huhtanen.

− Tuntui pelaamattomuus fyysisestikin, sillä happoa se löi kroppaan aika nopeasti. Sarjakärki Kärpät oli kova vastus heti ensimmäisessä pelissä.

Yleisön reaktio ässäkasvatin totuttuun pelityyliin jäi Huhtaselle mieleen.

− Huomasin, kun seisomakatsomossa hetken ajan huudettiin nimeäni. Nostihan se fiilistä mukavasti.

Jos taival takaisin Huhtasen kasvattajaseuran riveihin oli hankala, ei kahden viikon pesti osunut Ässien kauden helpoimpaan vaiheeseen. Siinä, missä Huhtasella oli totuttelua tällä kaudella uuteen työympäristöön, koko joukkueella oli takanaan pitkä tappioputki.

− Kokemusta ja pelejä on kertynyt, enkä ollut ensimmäistä kertaa tällaisessa tilanteessa. Toki muut olivat noin puoli vuotta minua edellä, joten jännittihän se vähän liittyä kesken mukaan joukkueeseen. Ammattimaisesti kaikki kuitenkin hoitui, ja välillä tulee monta tappiota.

− Ensimmäinen viikko oli sekä fyysisesti että henkisesti rankka. Toinen viikko on ollut helpompi, ja huomaan taas kestäväni rasitusta entiseen tyyliin. Jatkosopimuksen myötä olemukseni rentoutui niin kentällä kuin kotonakin.

Kahden viikon koeajan parasta antia on ollut ketjun yhteistyön sujuminen. Huhtasella ei ole yhteistä pelihistoriaa Niklas Appelgrenin tai Matti Lambergin kanssa, mutta Ässien nelosketju on päässyt hyvään rytmiin.

Lamberg pääsikin torstain KooKoo-pelissä viimeistelemään kauden avausmaalinsa ketjukavereidensa esityön jälkeen. Syöttöpiste oli Huhtaselle liigakauden ensimmäinen.

− Olemme löytäneet pelaamiseemme oikeanlaisen fiiliksen, ja hiljalleen alkaa olla myös yhtenäisyyttä. Tiedämme toki kehityskohteemmekin, pystymme enemmän pitämään kiekkoa ja luomaan tilanteita.

− Omat vahvuuteni, esimerkiksi kamppailupelaaminen, ovat vielä vähän hakusessa. Kun saan ne kuntoon, tulos on entistä parempaa, kaavailee Huhtanen.

Muokattu 19.1.2018 klo 19.38: Lisätty Huhtasen kommentit porilaisyleisöstä sekä jatkosopimuksen merkityksestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle