Matti Lamberg kauden avausosumastaan: "Älkää viekö nuorelta mieheltä maalia!"

LIIGA / Haastattelu
Hyökkääjä Matti Lamberg on ollut hyvässä vireessä viime viikot.
Kuva © Saana Hakala
Alkukaudesta pitkän pelikiellon kärsinyt ässähyökkääjä Matti Lamberg onnistui torstaina kauden avausmaalissaan. Joulun jälkeen miehen otteissa on näkynyt uudenlaista pirteyttä ja tasaisuutta.

Hyökkääjä Matti Lamberg oli yksi lukuisista porilaisonnistujista Ässien palatessa voittojen tielle torstai-iltana KooKoon kaatuessa näyttävin 6−1-lukemin. Ässien tuore päävalmentaja Mikael Kotkaniemi kertoi joukkueen keskustelleen ennen ottelua siitä, miten kotihallissa pelataan ja millaista porilainen kulttuuri on. Lambergin mukaan keskustelussa ei kuitenkaan tullut mitään erityisen uutta ilmi.

− Juteltiin kyllä, että mikä täällä pitää olla se tekemisen taso. Eiköhän meistä silti jokainen tiedä, millaista täällä Porissa se kiekkokulttuuri on, hyökkääjä pohdiskeli.

Ässistä maalinteossa onnistui peräti viisi eri miestä, joista yksi oli vihdoin myös Lamberg.

− Appeli (Niklas Appelgren) rytmitti siinä hyvin peliä, niin sain sellaisen paikan, josta osuin, Lamberg kehui ketjukaveriaan.

Maalia kuitenkin tarkastettiin melko pitkään ennen kuin tuomarit viimein osoittivat osuman hyväksytyksi, mutta mies kertoi uskoneensa onnistumiseen alusta asti.

− Heti olin varma, että se hyväksytään. Noissa tarkastuksissa on silti tällä kaudella jotain pinnoja viety, niin vähän siinä kauhistuttikin. Ajattelin, että älkää nyt viekö nuorelta mieheltä maalia!

Joulun jälkeen ainakin katsomoon on näyttänyt siltä, että Lamberg on saanut uutta virtaa pelaamiseensa ja otteet ovat selvästi parantuneet syyskaudesta. Mies itse ei väitä vastaan.

− Mieli on ollut joulun jälkeen virkeä, joten se on heijastunut hyvin peliin. Vietin joulua mökillä, näin nuoruudenystäviä ja perhettä, ja siinä kyllä rentoutui kunnolla ja sai ajatuksia tasapainoon, Lamberg kertoili tyytyväisenä.

Tuomas Huhtasen tryout-sopimuksen myötä Ässien nelosketju on ollut mallia Huhtanen-Appelgren-Lamberg. Miesten peli on ollut sujuvaa, ja torstaina se palkittiin kolmikon tehopisteiden muodossa.

− Tässä on ollut alusta asti tosi hyvä aihio, on ollut helppo pelata. Nyt, kun saamme yhteisiä kokemuksia koko ajan lisää, saamme tekemiseen myös jatkuvuutta, Lamberg iloitsi.

Valmentajanvaihdoksesta peliin "pieniä viilauksia"

Viime sunnuntaina tapahtuneen valmentajanvaihdoksen myötä peliin ei ole ainakaan vielä tullut suuria muutoksia. Lamberg korostikin enemmän jokaisen omaa vastuuta pelistä.

− Valmentajanvaihdos on iso viesti joukkueelle siitä, että nyt ei tekeminen riitä. Se tarkoittaa sitä, että jokaisen täytyy katsoa peiliin ja miettiä omaa panostaan, ja sitä, mitä tekee seuran eteen. Nyt on vielä 50-vuotisjuhlakausi, Lamberg painotti.

Vuolaita kiitoksia hyökkääjä jakaa Ässien uskollisille kannattajille.

− Fanit ovat olleet meille todella tärkeitä, joten kyllä tässä haluaa heille tarjota onnistumisia. Vaikka on ollut vaikeaa, niin kannattajat ovat pysyneet hallilla ja olleet upeasti meidän tukenamme. On tärkeää, etteivät he ole kääntäneet meille selkäänsä, Lamberg jakoi lopuksi vilpitöntä kiitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle