Eloranta vahvasti mukana joukkueen kasaamisessa

LIIGA / Haastattelu
Kari Eloranta oli suuressa roolissa Ilveksen joukkueen rakennuksessa. Seuraavassa "Piri" kertoo vaikutuksestaan pelaajahankintoihin ja arvioi tuoreita Ilves-pelaajia.

Eloranta on mielissään siitä, kuinka hänen kädenjälkensä näkyy Ilves-joukkueessa.

- Olen ollut mukana alusta alkaen. Oikeastaan ihan päättämässä ketä pelaajia tulee. Urheilupäällikkö Hautamaan kanssa ollaan juteltu asiat selviksi, että keitä halutaan ja sitten toimitusjohtaja Esa Honkalehto on katsonut onko meillä riittävästi euroja. Olen todella tyytyväinen, meidän yhteistyö toimii juuri niin kuin sen pitääkin toimia.

Uudet pelaajat ovat toistaiseksi vastanneet hyvin niitä odotuksia, joiden mukaan heidät hankittiin.

- Mikko Peltola oli tietysti tuttu minulle aikaisemmasta.

- Pasi Määttänen kartoitettiin tarkasti ja minä sain hänestä tiettyjä tietoja. En kuitenkaan henkilökohtaisesti häntä tuntenut. Hän on ollut pieni positiivinen yllätys siinä, kuinka urheilullinen on.

- Tomas Kurka nähtiin viime vuonna jo vastustajan paidassa. Hänellä ei ole vielä maalihanat auenneet. En sano, että niiden täytyy aueta, mutta toivotaan niiden aukeavan. Hänen varaansa on kuitenkin laskettu maalinteossa jonkun verran.

- Kristian Kudroc on pelannut suunnilleen samalla lailla kuin miten SaiPassakin. Ehkä hänelle tulee välillä turhia jäähyjä, mutta ehkä ne osin johtuvat hänen isosta koostaankin. Muuten hän on vastannut niihin odotuksiin, mitä me olemme asettaneet hänelle.

- Laurins Darzins ja Aleksanders Jerofejevs ovat enemmän olleet kysymysmerkkejä alusta alkaen. ”Sasha” Jerofejevs on ollut hyvä koko tämän parin viikon ajan, jonka on ollut meidän mukana ja ”Late” Darzins on parantanut peliään selkeästi harjoituspeleissä.

- Sami Sandell on nuori ja taitava kaveri. Hän on kuitenkin ollut niin paljon poissa harjoituksista, etten ole ihan lopullista kuvaa hänestä saanut.

- Pasi Petriläinen oli erittäin hyvä jo kesällä. On antanut hyvää esimerkkiä näille muillekin. Kun hän tuli, niin kuulin kaikenlaisia juttuja hänen kesäharjoittelustaan. Hän on kuitenkin ollut loistava. Hänellä on hieno kesä takana. On tehnyt omatoimisesti paljon töitä.

- Teppo Tuomanen on ollut ihan iloinen yllätys hänkin. Todella tunnollinen kaveri.

Vahva hyökkäys aseena

Elorannan mielestä Ilveksen maalivahtitilanne on kunnossa, vaikka kokenut luottovahti Juha Pitkämäki jättikin Ilveksen kauden päätteeksi.

- Nyt on vähän erilainen tilanne kuin viime vuonna. Tuukka (Rask) lähti viime kauteen haastajana ja haastoi hyvin. Tänä vuonna hän on selkeämmin ykkösvahti. Riku (Helenius) on onnistunut harjoituspeleissä ihan hyvin ja ikäkausimaajoukkueissa myös. Sitten on vielä Jarno Laitinen, joka olisi varmasti pelannut muutaman harjoituspelinkin, mutta hänellä oli pikkuvaivoja.

- Kaikkiaan maalivahtiosasto on hyvässä kuosissa. Olkoonkin, että kaikki kolme ovat pirun nuoria.

Piri luottaa myös Ilves-puolustukseen, vaikka kaikkia menetyksiä ei olekaan saatu paikattua.

- ”Sashan” tulo on tuonut meille leveyttä ja nyt näyttää paremmalle. Alenin ja Mielosen poissa ollessa tarvitsimme ihan määrällisestikin vahvistusta.

- Kiekollista osaamista löytyy ja ylivoimaankin on löytynyt tekijöitä. Rightin puolen pakit (Kudroc ja Tuomanen) ovat olleet hyviä. Menetimme menneen kauden parhaat kiekolliset puolustajat Lumpeen ja Koistisen, mutta uskon, että heidät jollainlailla saadaan paikattua nykyisillä.

Hyökkäyspää on vahvistunut selvästi viime kaudesta ja onkin nyt Ilveksen vahvin osa-alue.

- Hyökkäyspäämme on leveämpi tänä päivänä. Taitavampi ja liikkuvampi. Nuoret pojat ovat lisäksi kokeneempia. Uskallan väittää, että sieltä löytyy tehoja ja monipuolisuutta enemmän kuin ennen.

Eloranta ei kannata liian tiukkoja roolituksia pelaajien välillä. Hänen mukaansa pelaajia ei tarvi leimata tiettyjen erikoisominaisuuksien vuoksi, vaan joukkuepelien yleiset lainalaisuudet hoitavat asian automaattisesti.

- Tietysti jonkinlainen roolituskin lopulta muodostuu, mutta jotenkin karsastan pelaajien lokerointia. Ehkä joku pelaaja on lokeroinut itsensä johonkin rooliin ja minäkin sen hyväksyn, mutta haluaisin kuitenkin, ettei siihen jäätäisi kiinni vaan kehitettäisiin muitakin osa-alueita. En haluaisi niin vahvasti puhua roolituksista. Ykkösketjut ja nelosketjut ja muut roolit muotoutuvat kyllä automaattisesti, enkä itse niitä halua liikaa painottaa. Uskon kuitenkin, että meiltä löytyy eri tilanteisiin sopivia erilaisia pelaajia.

Elorannan mukaan Ilveksen joukkue alkaa olla kasassa, sillä viimeinen vapaa paikka eli kiekollisen puolustajan paikka on menossa vahvasti Aleksanders Jerofejevsille.

- Kiekollisen pakin löytämisestä tässä ollaan puhuttu pidempäänkin. Sasha nyt tuli ja on ollut hyvä. Ei ehkä ole niin selkeästi hyökkäävä puolustaja tyypiltään, mutta tekee hyviä asioita kiekon kanssa. Jos ja kun Perttu tulee takaisin Dallasista parin viikon päästä, niin tarkastellaan tilannetta. Voi hyvinkin olla, että Jerofejevs jää meille ja sitten on pakka kasassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle