Elorannan Ilves tähtää korkealle

LIIGA / Haastattelu
Tampereen Ilveksellä on meneillään juhlakausi seuran täyttäessä 75 vuotta. Urheilulliset tavoitteet on asetettu korkealle ja joukkueeseen on satsattu enemmän kuin aikoihin. Kari Eloranta uskookin Ilveksen parantavan sijoitustaan edelliskaudesta

Kari Elorannalla on takanaan mittava pelaajaura NHL:ää ja maajoukkuetta myöten. Sen päätyttyä ”Piri” siirtyi suoraan valmentajaksi. Ensimmäinen pesti oli Lahden Pelicansin peräsimessä, missä mies lopetti peliuransakin.

- Urani on mennyt hyvään suuntaan. Jälkikäteen ajatellen on varmasti ollut todella hyvä asia, että aloittaessani valmentamista olimme Pelicansin kanssa ykkösdivisioonassa. Se oli opettavaa aikaa kun sai rauhassa ikään kuin opetella asioita. Liigaan noustessa oli jo sitten valmiimpi valmentajana.

Kuusivuotisen Lahden pestinsä jälkeen Eloranta suuntasi Sveitsiin Rapperswilin joukkueeseen.
Kolme kautta Sveitsissä riittivät tältä erää ja viiksekäs herrasmies palasi Suomeen.

- Ura on edennyt tukevin askelin eteenpäin, ei mitenkään pitkin harppauksin, mutta tasaisesti eteenpäin joka vuosi.

Menneellä kaudella Eloranta valmensi Ilveksen runkosarjan kuudennelle tilalle, mikä oli joukkueen materiaalin huomioon ottaen melkoinen suoritus. Eloranta löytääkin menneestä kaudesta paljon hyvää.

- Se oli hyvä kausi, olkoonkin että olimme kaikki sen päättyessä hiukan pettyneitä. Pudotuspeleissä oli pettymys hävitä suoraan neljässä pelissä. En ainakaan itse näe, että olisi ollut vääryys, jos olisimme voittaneet kaksi tai kolme peliä.

- Meidän peli parani kauden loppua kohti, pistekeskiarvo ottelua kohden oli syys-lokakuussa noin yksi, kun taas maaliskuussa se oli jo lähes kaksi. Sitten vielä se oli hyvää, että saimme peluutettua nuoria sisään, Eloranta muistelee.

Ilveksen johto oli tyytyväinen Elorannan debyyttikauteen ja vaikka vanhaakin sopimusta oli vielä kaksi vuotta jäljellä, niin osapuolet solmivat uuden pahvin, joka pitää "Pirin" Ilveksessä aina vuoteen 2009 asti. Eloranta on luonnollisesti tyytyväinen ratkaisuun.

- Olen saanut loistavan vastaanoton täällä, tämä on hieno paikka tehdä töitä. Joukkueen ja huollon kanssa on mukava tehdä töitä, siellä on hienoja herroja. Seurajohdolta olen myös saanut hyvin luottamusta. Viihdyn erittäin hyvin niin seurassa kuin kaupungissakin. Ei ollut mitään syytä olla jatkamatta täällä, varsinkin kun kotijoukot antoivat vihreää valoa. Olimme kaikki sitä mieltä, että sitoudutaan pidemmäksi aikaa tänne.

Rikkonainen harjoituskausi takana

analyysi

Elorannan arviot uusista pelaajista
[lue lisää]

Kari Eloranta on varsin tyytyväinen siihen, miten Ilves harjoitteli kesällä.

- Kesä meni hyvin ja pojat ovat olleet hyvin motivoituneita tekemään töitä. Olemme pyrkineet pitämään harjoittelun monipuolisena ja kiinnostavana. Palaute pelaajistolta kertoo,että tässä on onnistuttukin.

Rankan yhteisrääkin jälkeen pelaajistolle annettiin yksilölliset harjoitusohjelmat ja viiden viikon mittainen omatoimijakso käynnistyi. Joukkue osoitti tällä jaksolla hyvää sitoutumista, sillä kaikki olivat hyvässä kunnossa palatessaan joukkueharjoituksiin.

- Pelaajat hoitivat hommansa kunnialla. Muutama päivä yhteisharjoitteluun palaamisen jälkeen meillä oli kontrollitesti ja käytännössä kaikkien tulokset olivat parantuneet omatoimisen jakson aikana, Eloranta kiittelee miehistöään.

Jäälle pääsyn jälkeen ongelmat ovat alkaneet kasautua. Pelaajia on ollut poissa armeijan, maajoukkuekomennusten ja loukkaantumisten vuoksi.

- Jääkausi on mennyt rikkonaiseksi. Välillä on ollut viisi viisikollista pelaajia ja toisinaan eri syiden takia vain kolme. Vaikka tämä kuusi viikkoa on ollut rikkonaista aikaa, niin olen silti positiivisin mielin. Olemme nähneet paljon hyvää tällä jaksolla.

Harjoituspelien suurimmaksi anniksi Eloranta nostaa nuorten sisäänajon ja näihin tutustumisen.

- Me olemme kuitenkin pelanneet kaksitoista hyvää harjoituspeliä ja niissä olemme ajaneet sisään meidän –88 syntyneitä nuoriamme. Yksi tai kaksi voi jo pelata avauksessakin, mutta jos tai kun loukkaantumisia ja muita poissaoloja tulee, niin me tiedämme minkä tasoisia pelaajia he ovat. Tämä on varmasti pitkässä juoksussa iso apu meille.

Monesti kauden alla puhutaan siitä, että toiset joukkueet ovat harjoitelleet kovempaa kuin toiset. Eloranta ei kuitenkaan usko varastoon harjoittelemiseen.

- Minä en osaa enkä edes halua ajatella, että harjoittelisimme nyt jotain tammikuun pelejä tai pudotuspelejä varten. Kyllä meidän pitää olla valmiina kun kiekko putoaa jäähän torstaina. Jossain vaiheessa pitää kuitenkin harjoitella kovaakin, se aika ei vaan ole nyt. Me haluamme hyvän alun kauteen ja sitä kautta sellaisen positiivisen ilmeen porukkaan.

Tavoitteena parantaa edelliskaudesta

analyysi

Näin Ilves pelaa
[lue lisää]

Elorannan mukaan joukkue on päätynyt tavoitteenasettelussaan samaan seurajohdon kanssa. Mitenkään kiveen hakattu tavoite ei kuitenkaan ole, vaan sitä voidaan kauden mittaan tarkistaa. Ylöspäin.

- Koko seuran tavoite on parantaa viime kauden kuudetta sijaa. Jos meidän tarvitsee tarkastaa sitä ylöspäin kauden mittaan, niin sitten se tehdään. Sen tavoitteen sisässä sitten on pienempiä tavoitteita, jotka auttavat meidät pääsemään parempaa kohti. Aina viidenteen, neljänteen tai jopa vaikka kolmanteen sijaan asti.

Koko kausi on jaettu lyhyempiin jaksoihin, joiden mukana tarkkaillaan edistymistä.

- Me etenemme viiden pelin jaksoissa. Emme välttämättä aseta pistetavoitteita näille jaksoille, vaan lähdemme voittamaan jokaista yksittäistä ottelua. Tulokset ja esitykset sitten kertovat miten olemme tahdissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle