Unkarista Mestikseen palannut Ville Järvinen haluaa viettää KOOVEEn kanssa pitkän kevään

MESTIS / Haastattelu
Tällä kaudella Ville Järvinen kantaa KOOVEEssa numeroa 17.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Uusvanha KOOVEE-vahvistus Ville Järvinen nauttii jääkiekosta ja joukkuetunnelmasta, ja kaipaa kunnon tuuletusta Liiga-nousun ehtoihin.

KOOVEE julkisti uuden vahvistuksensa Kiekko-Vantaa-ottelun alla, puolustaja Ville Järvisen paluun tamperelaisjoukkueeseen. Järvinen pelasi KOOVEEssa Mestistä 11 ottelun ajan kaudella 2018−2019 lainalla Liigan KooKoosta.

Ilves-kasvatille ja Liigaakin tupsukorvien mukana pelanneelle kiekkoilijalle Hakametsä on siis tuttu paikka, ja illan häviöstä huolimatta Järvinen oli positiivisella asentaalla liikkeellä.

− Ennen kaikkea mukava oli päästä pelaamaan ja olemaan joukkueen kanssa, se on vaan hienoa, kun jätkät ovat keskenään, puolustaja virkkoi ottelun tauottua.

Vuosien 2019−2022 välisen ajan Järvinen pelasi Mestistä IPK:ssa. Hän kuului myös kapteenistoon jokaisella kolmella iisalmelaiskaudellaan. Viime kaudeksi hän siirtyi Unkarin Erste Ligassa pelaavaan UTE:en. Joukkueen tiedotteen mukaan suomalainen ei alkukauden loukkaantumisen ja sairastelun jälkeen päässyt riittävään pelikuntoon, joten sopimus purettiin yhteisymmärryksessä jo marraskuussa. 

Mikä vei Järvisen Budapestiin ja miksi hän tuli niin pian takaisin?  

− Halusin lähteä katsomaan vähän maailmaa ja jääkiekkoa, mitä on Unkarissa. Se taru sen osalta loppui viime kaudella vähän turhan aikaisin, mutta sille ei mahda mitään, mennään eteenpäin, hän kuittaa asian lyhyesti.

Unkarin vierailu toi vyölle vain yhdeksän ottelua ennen sopimuksen purkua. Edellisestä kilpailullisesta ottelusta ehti siis vierähtää toista vuotta ennen kaukaloon paluuta KOOVEEn nutussa.

Ottelun alussa pelaaminen vaikutti erittäin varman päälle ottamiselta, mutta loppua kohti nähtiin jo hyökkäysten tukemista sekä ylivoimavastuuta, myös lopussa, kun kotijoukkue yritti kavennusta ilman maalivahtia. Jääkiekosta nauttiminen kuuluikin selvästi kommenteissa.

− Oli hyvä olo, hyvä meininki. Alkuunhan totta kai vauhti oli sellainen, että meni vähän aikaa tottua, kun ei ole kuin muutamat joukkuetreenit tuossa alla. Mutta peliin pääsi sitten toisessa ja kolmannessa erässä ihan hyvin kiinni. Oli mukava pelata taas lätkää.

Järvisen loukkaantumislistalle on tullut merkintöjä jo ennen viime kauttakin. 

− Joo, onhan se pitkä litania, siitä kertoisi pienen tarinankin. Mutta nyt on äijä kunnossa, eikä ole mitään sen saralla, hän vakuuttaa.

Yhden ottelun jälkeen on toki aikaista kysellä tulevaisuudensuunnitelmista, mutta erittäin vajaaksi jääneen kauden jälkeen luulisi pelaajalla olevan poltetta katsella ulkomaita vielä uudelleenkin. Järvisen vastauksen äänenpainosta kuulee, että asia kiinnostaa enemmän kuin sanallinen viesti antaa ymmärtää.

− Joo, mahdollisesti [kiinnostaa]. Pelataan tämä kausi ensin tästä alta pois ja katsotaan, mihin joukkueella rahkeet riittävät, se on se kirkkain tavoite tällä hetkellä. Pelataan keväällä pitkään ja sen jälkeen mietitään vasta tulevaa. Ei minulla ole mielipidettä mistään ja mihinkään, tällä hetkellä vain merkitsee tämä kausi, hän muotoilee.

Yhdestä asiasta täytyy Järviseltä vielä kysyä. Mestikseen paluun tehneellä Liigaakin pelanneella pelimiehellä lienee mielipide Liigan taannoiseen päätökseen Liigan avaamisesta.

− Hieno juttu, että avattiin, mutta ne ehdot, millä isot pomot on sen muka avanneet, se on vähän kyseenalaista. Saisi siellä isot herrat istua pyöreään pöytään ja miettiä, että mikä oikeasti Suomen urheilullinen jääkiekon tilanne on. Halutaanko sitä edistää vai pitää samana ja jopa huonontaa, Järvinen sanoo painokkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle