Thomas Grégoire hamuaa puolustajien pistepörssin voittoa: "Valehtelisin jos väittäisin, etten halua sitä"

LIIGA / Haastattelu
Thomas Grégoire kantaa Lukossa parhaan pistemiehen kultaista kypärää.
Kuva © Tiia Mahkonen
Thomas Grégoire ei näe syytä paniikkiin Lukon heikosta vaiheesta huolimatta. Puolustajien pistepörssin voittaminen olisi suuri kunnia, muttei juuri nyt päällimmäisenä mielessä.

Lukko kohtasi torstaina runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan viimeisestä pudotuspelipaikasta HPK:n ja KooKoon kanssa kamppailevan Jukurit. Käytännössä pakkovoiton edessä olllut mikkeliläisryhmä jatkoi Lukon mollivoittoista jaksoa hakemalla täydet pisteet Raumalta maalein 2–1.

Lukon puolustaja Thomas Grégoire kommentoi ottelua tuoreeltaan seuraavasti.

– Kova peli. Meillä oli hyviä ja huonoja hetkiä. Meidän täytyy jatkaa työntekoa. 

– Pelit ovat vaikeita tähän aikaan vuodesta, sillä joukkueet taistelevat pudotuspelipaikoista.

Pitkään Liigaa johtaneen Lukon käyrä on viime aikoina osoittanut rajusti alaspäin. Joukkue on tippunut sarjataulukossa kolmanneksi ja menettänyt mahdollisuutensa runkosarjan voittoon. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa Lukko löytyi ennen illan koitosta sijalta 11, ja sen erikoistilannepelaaminen oli samaisella otannalla sarjan toiseksi heikointa.

Näkyykö loppukauden panoksettomuus joukkueen otteissa?

– En usko, että se johtuu siitä. Emme ajattele siten. Työstämme asioita ja haluamme olla valmiita pudotuspelien alkaessa. Haluamme ilman muuta voittaa ottelut, Grégoire vastaa.

– Meidän täytyy tarkastella, mitä meidän tulee vielä työstää ja missä voimme olla parempia, ja sitä teemme tällä hetkellä, puolustaja lisää.

Kuntopuntarin lukemia yksittäin tarkasteltaessa toissa kauden mestarin ylivoimaprosentti oli edellisessä kymmenessä ottelussa ollut sarjan huonoin edellään myös muun muassa totaalisen tyhjennysmyynnin suorittanut Sport.

Isoa ylivoimavastuuta nauttivan Grégoiren mukaan poissaolot ovat häirinneet joukkueen otteita, mikä on heijastunut ylivoimaan. Myös vastustajien alivoimapelaaminen on parantunut.

– Kausi on jo pitkällä, ja kaikki joukkueet pelaavat vahvaa alivoimaa ja ovat samalla sivulla. Meidän kohdalla pelaajia on ollut poissa ja palannut takaisin, joten momentum on ollut erilainen. Sen vuoksi on ollut vaikeampaa laittaa kiekkoja sisään.

Grégoiresta paniikkiin ei ole kuitenkaan syytä. Reseptiksi ylivoiman kohentamiseen hän tarjoaa yksinkertaista kaavaa.

– Meidän pitää palata perusasioihin: toimittaa kiekkoa maalille ja olla parempia maalinedustalla. Syytä paniikkiin ei kuitenkaan ole. Meidän täytyy pysyä tyynenä ja katsoa, mitä teimme aiemmin, tehdä korjauksia ja olla valmiina pudotuspeleihin.

Toiveissa pörssivoitto ja pitkä kevät

Jukureita vastaan pisteittä jäänyt Grégoire johtaa puolustajien pistepörssiä ennen runkosarjan viimeisiä otteluita. Kanadalainen taistelee pörssivoitosta Ilveksen Les Lancasterin, Tapparan Valtteri Kemiläisen ja JYPin Sami Nikun kanssa.

Sarjan puolustajaeliittiin lukeutuvalle Grégoirelle pistepörssin voitto olisi suuri kunnia. Päällimmäisenä se ei kuitenkaan tehopuolustajan mielessä ole.

– Se olisi ilman muuta mukavaa. Valehtelisin jos väittäisin, etten halua sitä.

– Samaan aikaan en kuitenkaan ajattele sitä tällä hetkellä. Olemme kärsineet tappioita viime peleissä, mikä on isossa kuvassa tärkeämpi asia, Grégoire toteaa.

Tappio Jukureille jätti KalPalle vielä teoreettisen mahdollisuuden ohittaa Lukko sarjataulukossa. Tämä edellyttää, että KalPa voittaa jäljellä olevat ottelunsa Pelicansia ja Lukkoa vastaan varsinaisella peliajalla.

Raumalaisten lopullinen sijoitus tulee siis olemaan runkosarjan kolmas tai neljäs, mikä takaa sille kotiedun puolivälieriin. Ennen runkosarjan kahta viimeistä kierrosta Lukon tuleva puolivälierävastustaja on sekin vielä arvoitus, mutta sen tiedetään olevan joko Pelicans, Kärpät tai HIFK.

Grégoirelle vastustajalla ei ole väliä.

– Kaikki joukkueet pitää pystyä voittamaan yltääkseen mestaruuteen. Meille ei ole väliä, kenet kohtaamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle