Tehottomuudesta ei tietoakaan: Juhamatti Aaltonen kuritti KooKoota, itseluottamus tallessa - "Oli kyllä tiedossa, etteivät taidot ole mihinkään kadonneet"

LIIGA / Haastattelu
Juhamatti Aaltosen tämän kauden liigadebyytti: 2+1, +1, 10 laukausta ja vajaat 20 minuuttia peliaikaa.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Pelicansin ykkösketju Jesse Saarinen (1+3) - Hannes Björninen (0+3) - Juhamatti Aaltonen (2+1) tuhosi KooKoon viimeisenä mainitun paluupelissä perjantaina. Liigassa terävimmän kärjen takana keikkuva lahtelaislauma mätti kouvolalaisten reppuun päätöserässä peräti viisi maalia.

Näistä kaksi oli juurikin Aaltosen käsialaa pelissä, jossa Pelicans otti erikoisen voiton numeroin 9−4.

Ilta oli ainakin lahtelaisten kannalta kenties jopa ikimuistoinen. Ihan samanlaista tunneryöppyä ei Lahdessa ole nähty hetkeen. Aaltonen luisteli jäälle viimeisenä ennen pelin alkua, ja kun hän venytti reppua, huusi yleisö hänen "Juhis"-lempinimeään.

− Hienolta tuntui palata. Kiitos ihmisille, hyvin ottivat vastaan. Oli hienoa pelata, vähän jännitti. Ei ole ihan lapaseen mennyt tässä parit viimeiset vuotta.

Tunnelmallisesta ja räväkästä alusta huolimatta jalat pysyvät maassa.

− Ei meiltä joukkueelta mikään ihan paras alku. Kolmannessa erässä näytimme luonnetta, se on kovan joukkueen merkki.

Kuten jääkiekkoa seuraava yleisö tietää, on maailmanmestarin tämä kausi mennyt vihkoon. Skellefteåssa syntyi 35 SHL:n pelissä vain yksi maali ja kaikkiaan yhdeksän pinnaa. Kun Aaltoselta kysyttiin pelin jälkeen suurimmista pelillisistä kysymysmerkeistä, oli vastaus ainakin suorasanainen.

− No kaikki. On paljon systeemiä ja ylivoimaa. Vähän olin sillä tavalla, että menin, yritti pelata, eikä liikaa miettiä. Välillä tuntui, että "olenkohan oikeassa paikassa".

− Oli kyllä tiedossa, etteivät taidot ole mihinkään kadonneet.

Eivät tosiaan olleet. Laituri paukutti päätöserässä liigakauden avausmaalinsa. Se oli ilmiselvästi nautinto.

− Totta kai. Se vapauttaa paljon, hyökkäävä pelaaja tarvitsee onnistumisia, Aaltonen pohtii ja täsmentää, että niitä voi olla muutkin kuin maalit.

Lahdessa on tarkoitus näyttää, mihin pelaaja kykenee.

− Totta kai. Sitä varten tänne tultiin. Tiedän kyllä, mihin pystyn. Haluan tuoda kokonaisvaltaista peliä. Haluan puolustaa, taistella ja olla esimerkki. Hyökkäystaidot ovat, mutta pitää myös puolustaa ja karvata.

Aika Pelicansissa on jonkin uuden alku. Se sai ainakin perjantaina lupaavan alun murskaavan voiton ja komean tehoilun myötä.

− Sitä tässä vähän lähdettiin hakemaan. Oli aika Via Dolorosa Skellefteåssa. Jepen (Jesse Saarinen) kanssa olemme pelanneet ja kesäisin olemme heittäneet lättyä Salmisaaressa. Ihan hyvin löysimme toisemme. Sillä on hyvä kuti, voisi ampua välillä. Tuntui, että yritti syöttää minulle, Aaltonen veistelee loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle