Paluuottelussaan maalin tehnyt Juhamatti Aaltonen on sopeutunut joukkueeseen hyvin: "Menee nöyrästi, muttei nöyristellen"

LIIGA / Haastattelu
Juhamatti Aaltonen pääsi tuulettamaan heti maalia paluuottelussaan.
Edellisen kerran Pelicansissa kaudella 2019–20 pelannut Juhamatti Aaltonen solmi aiemmin viikolla lahtelaisseuran kanssa loppukautta ja ensi kautta koskevan sopimuksen. Kiekkotaituri onnistui heti maalinteossa Sportia vastaan.

Pelicans kellisti Juhamatti Aaltosen paluuottelussa Sportin jatkoajalla lukemin 3–2. Lukemat kuvastivat hyvin ottelun kuvaa, sillä peli oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli laatutontteja riittävästi.

13 minuuttia ja 18 sekuntia peliaikaa kellottanut Aaltonen onnistui heti avauserässä ylivoimalla, kun hyökkääjä laukoi tarkasti kiekon ohi Miroslav Svobodan oikealta b-pisteeltä. Voitosta iloinnut Aaltonen oli myös tyytyväinen lahtelaisyleisön vastaanottoon.

– Kyllä se posiviitiselle puolelle jäi. Kiva oli vastaanotto, hyvä meininki ja fanit ovat aina olleet täällä hyviä. On kyllä mahtava pelata täällä.

Aaltonen pelasi Pelicansin kolmosketjussa Aatu Jämsenin ja Elias Vilénin vierellä. Ketjukoostumuksesta ei kiekkotaitavuutta puutu.

– Paljon taitoa. Hoidetaan hyvin se puolustus, ja sitten aletaan taikomaan siellä hyökkäysalueella. On kyllä hieno kenttä.

Aaltonen on pelannut tällä kaudella sekä Tšekin että Tanskan liigassa. Aaltosen mukaan sarjat ovat tietyllä tavalla toistensa vastakohdat.

– Tšekin liiga on miesten sarja. Siellä on aikuisia ja isoja jätkiä, tosi fyysinen sarja. Sarja ei ole ehkä niin kaksivaiheinen. Kiekko lentää, ja miehet lentävät. Siellä pelataan enemmän tunteella ja mennään päästä päähän. Isoja jätkiä, niin joutuu vääntämään ja kääntämään aika paljon.

– Tanskan liiga on taas ihan päinvastoin, siellä on nuoria jätkiä ja mennään aika lujaa. Luistellaan paljon, ja kamppailuvaade ei ole niin kova. Nuorilla jätkillä peliäly ei ole niin hyvä, niin siellä tulee sellaisia ohhoh -tilanteita aika paljon.

Päätös tulla Lahteen muodostui lopulta lähellä siirtorajan umpeutumista. Samalla Aaltonen solmi sopimuksen myös tulevasta kaudesta Pelicansin kanssa. Hyökkääjän mukaan hänen leirinsä oli yhteyksissä vähän joka puolelle, mutta lopulta Pelicans valikoitui kiekkotaiturin seuraavaksi osoitteeksi.

– Ainahan siinä vääntöä on, ei ne ykkösellä mene purkkiin ikinä.

Seura on Aaltoselle tuttu ja joukkueesta löytyy tuttuja pelaajia, joten hän ei koe kesken kauden mukaan hyppäämistä erityisenä taakkana.

– Menee nöyrästi, muttei nöyristellen. Täytyy olla se oma itsensä, mutta olen kuitenkin suhteellisen helppo persoona. Onhan siinä aina se, että tutustutaan jätkiin ja ketjukavereihin, mutta meillä on kuitenkin kuukausi aikaa ennen kuin pudotuspelit alkavat.  Lätkäkopit ovat aika helppoja paikkoja, kaikki otetaan aina hyvin vastaan. Yhteistä tavoitettahan tässä haetaan.

Iin taikurilla on vyöllään kolme mestaruutta kotimaisesta sarjasta, joten hyökkääjä tuntee hyvin mestarijoukkueiden elementit, joita hänen mukaansa löytyy myös lahtelaisryhmästä.

– Meillä on hyvät maalivahdit ja jämäkkä puolustus, siellä on taitoa ja puolustusvoimaa. Sitten meillä on ratkaisutaitoa hyökkäykseen ja hyviä puolustavia jätkiä. Kaikki ainekset mestaruuteen löytyvät ja se on ihan omissa käsissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle