TPS:n Aleksi Anttalainen peräänkuuluttaa joukkueeltaan parempaa kiekollista pelaamista − "Roiskittiin vähän turhaan ja ei pysytty kiekossa"

LIIGA / Haastattelu
Jiří Smejkalin avauserän maali jäi ottelun ainoaksi.
TPS kärsi niukan vierastappion Lahdessa, kun kotijoukkue Pelicans voitti ottelun 1−0-lukemin. TPS:n takaa-ajo tyssäsi kerta toisensa jälkeen nollapelin pelanneeseen Emil Larmiin.

Pelicansin ja TPS:n välinen kamppailu oli hyvin kamppailuvoittoinen etenkin toisen erän osalta. Vahvana kamppailijana tunnetun TPS-puolustaja Aleksi Anttalaisen mukaan TPS:n kiekollinen pelaaminen ei ollut Pelicansia vastaan vaadittavalla tasolla.

− Siinä kaksi ensimmäistä erää pelillisesti roiskittiin vähän turhaan ja ei pysytty kiekossa niin hyökkäyspäässä kuin keskialueella, eikä saatu pyörityksiä aikaan. Kolmanteen erään saatiin sitten meidän näköistä peliä aikaiseksi.

Ottelu oli etenkin kaksi ensimmäistä erää hyvin kamppailuvoittoista ja kiekollinen peli oli molemmilla joukkueilla rikkonaista.

− Me ei saatu kunnon kontrollia kahteen ensimmäiseen erään. Toisessa erässä oli sitten se jälkimmäinen kymmenminuuttinen hyvännäköistä pelaamista ja parempaa. Saatiin vähän painettakin Pelicansin päätyyn, mutta ilman maaleja ei voi oikein voittaa jääkiekko-ottelua. Siinä meillä on tosi paljon parannettavaa.

Avauserän lopulla nähtiin tunteita herättävä tilanne, kun Iikka Kangasniemen taklaus kohdistui TPS-puolustaja Jimi Suomen selkäpuolelle hänen muutettua suuntaa taklauksen alla. Anttalainen oli tilanteesta kuitenkin neutraalilla kannalla.

− Vähän niin kun molempien vastuu siinä, mutta totta kai vauhtia ja vaarallisia tilanteita sattuu jääkiekossa.

Ottelussa nähtiin lukuisia isoja taklauksia molemmilta puolilta ja tuomarit antoivat joukkueiden pelata vahvasti  kamppaillen. Anttalainen on tyytyväinen siihen linjaan, mikä Liigassa tällä hetkellä on kamppailupelaamisen osalta.

− Ehkä siinä Lukko-pelissä sai ottaa kovempaa, siinä oli jotenkin erilainen kliimaksi. Mutta kyllä aina kun on puhtaita taklauksia, niin saa taklata. Otetaan ne rumat pois ja se on pelin henki.

TPS kohtaa huomenna Lukon kotihallissaan. Anttalaisen mukaan TPS lähtee palaamaan voittojen tielle yksinkertaisten asioiden kautta.

− Saadaan ukkoa maalille, kiekkoa toimitettua maalille ja sinne äijät hakkaamaan irtokiekkoja. Sitä kautta, ja sitten totta kai tiivis viisikkopuolustaminen, sillä lähdetään huomiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle