Yksi maali riitti Pelicansille TPS:ää vastaan − Emil Larmille kauden ensimmäinen nollapeli kotiyleisön edessä

LIIGA / Raportti
TPS voitti yhden maalin turvin.
Pelicans nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa. Voiton takuumiehenä hääräsi maalilla Emil Larmi, jonka 22 torjuntaa ja nollpeli toivat kolme pistettä sarjataulukkoon.

Viime kauden puolivälierässä vastakkain pelanneet Pelicans ja TPS iskivät ensi kertaa vastakkain sitten pudotuspelikevään. Pelicans lähti otteluun allaan vakuuttava voitto Mikkelin Jukureista maalein 6−2. TPS puolestaan oli aloittanut kauden mainiosti, kun se on kolmeen peliin kerännyt kasaan kuusi pistettä.

Pelicans sai kotiotteluunsa erinomaisen startin, kun se pääsi iskemään vastahyökkäyksestä terävästi vastaan. Lukáš Jašekin hyvän poikkisyötön Iikka Kangasniemi päästi aina Jiří Smejkalille asti. Smejkal viimeisteli varmasti kiekon ohi Andrei Karejevin TPS:n maaliin. Smejkalille maali oli ensimmäinen lahtelaisseurassa.

Smejkalilla oli seuraavassa vaihdossa mahdollisuus siirtää Pelicansin jo kahden maalin johtoon, mutta laukaus viuhui niukasti ohi TPS-maaliin. Maalia edelsi heikompi syöttö omassa päädyssä, mutta samalla Smejkal osoitti vaarallisuutensa hyökkäyspäädyssä.

Ensimmäinen erä oli suurimmaksi osaksi Pelicansin hallintaa. TPS istui erässä peräti kolme kahden minuutin jäähyä. Niitä kotijoukkue ei pystynyt avauserässä hyödyntämään. Puhuttavin jäähy tuli aivan erän loppuun, kun Ville Lajunen passitettiin jäähyaitioon.

Tilannetta edelsi tilanne, jossa Kangasniemi taklasi Jimi Suomea selän puolelta, mutta tuomaristo ei jäähyä tilanteesta löytänyt. Eronen kävi tästä tilanteesta muistuttamassa Kangasniemeä ja näin Pelicans pääsi kolmannen kerran pelaamaan erässä ylivoimaa.

TPS paransi toiseen erään, mutta maalit jäivät vielä tekemättä

Toisessa erässä TPS paransi peliään ja sai samalla otetta ottelun kulusta. Isoin parannus turkulaisittain ol se, että joukkue pysyi poissa jäähyaitiosta ja sai pidettyä tunteet kurissa. Toiseen erään ei TPS ottanut yhtään rangaistusta. Erässä torjuntojen lisäksi ainoa tilastomerkintä oli Joonas Jalvannin jäähy erän puolivälissä.

Maaleja ei siis ottelun toisessa erässä nähty, mutta TPS pääsi muutaman kerran maukkaaseen paikkaan. Tasoitusosuma jäi kuitenkin vielä tekemättä. Paras paikka osui vasta 17-vuotiaalle Juraj Slafkovskýlle, mutta siihen paikkaan Emil Larmi otti ison torjunnan lahtelaisten maalilla ja sai pidettyä maalinsa edelleen puhtaana.

Erän loppupuoli oli varsin katkonainen, kun pitkät kiekot rikkoivat sitä. Varsinkin lahtelaisilta kiekot karkasivat kovin useasti pitkäksi.

Toisessa erässä Larmilla oli puolet enemmän torjuntoja kuin avauserässa. Pelicansin maalivahdille merkittiin toisessa erässä kymmenen torjuntaa, kun ensimmäisessä lahtelaiskasvatti joutui venymään vain viisi kertaa. Karejevin erään mahtui kuusi torjuntaa. Laukaukset menivät selkeästi vieraille 19−8 lukemin.

Kolmas erä ei muuttanut lopputulosta

Kolmas erä oli oikeastaan aikalailla kopio illan toisesta erästä. TPS hallitsi jälleen pelitapahtumia hienoisesti, mutta maalinteko tuotti edelleen tuskaa ja ykkössektorin maalipaikkoja ei juuri turkulaisille syntynyt päätöserässä. TPS:lle kuitenkin avautui kolmannessa erässä ylivoimalla mahdollisuus avata maalitilinsä, kun Smejkal otti hyökkäyspään rangaistuksen. Tätä tilaisuutta TPS ei kuitenkaan käyttänyt edukseen.

TPS:n kiri ei tuottanut lopussakaan tulosta, vaan kolme pistettä jäi Lahteen 1−0 numeroin. Ottelun ainoaksi osumaksi jäi Smejkalin heti ottelun alussa tekemä maali. Lahtelaisten voiton takuumiehenä hääräsi maalivahti Larmi, jolle kauden ensimmäinen voitto kotiyleisön edessä. Nollapeliin riitti tänään 22 torjuntaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo