Pisteidentekoon kykenevä Aliisa Toivonen totuttelee Kiekko-Espoon pelitapaan − "On siinä vähän vielä hakemista"

Naisten Liiga / Haastattelu
Toivonen pelasi vielä viime kaudella Lukon paidassa.
Aliisa Toivonen on yksi uusista kasvoista Kiekko-Espoon riveissä. Lukosta tullut hyökkääjä on saanut vastuuta uudessa joukkueessaan.

Espoon Matinkylässä pelattu Naisten Liigan avaustapahtuma päättyi Kiekko-Espoon ja Ilveksen väliseen mittelöön. Pelin jälkeen emäntäjoukkueen pelaajat saivat hallin aulassa tappiosta huolimatta sankarin vastaanoton, kun ryhmä nuoria saapui paikalle nimikirjoitukset mielessään.

Tovin kestäneen lämpimän tapaamisen jälkeen hyökkääjä Aliisa Toivonen saapui haastatteluun.

− Onhan tämä hienoa. Meillä oli viikonlopun molemmissa peleissä ihan älytön kannustus. Sanoinkin tuossa, että en varmaan ole koskaan pelannut tuollaisen kannustuksen ja huudon alla. Tähän voisi tottuakin ja tytöt ovat tervetulleita ihan jokaiseen peliin!, Toivonen hehkutti.

Toivonen saapui täksi kaudeksi Kiekko-Espooseen Lukosta, jonka naisten joukkueen toiminta lopetettiin viime kauteen. 

− Joukkue on ottanut hyvin vastaan ja täällä on hieno ympäristö tehdä hommia. On hyvät mahdollisuudet kehittyä, kunhan pääsee arkeen mukaan ja kausi tästä kunnolla käynnistyy.

Espoolaisten viikonlopun saldo oli tappiot HIFK:lle ja Ilvekselle. Tupsukorvia vastaan käteen jäi jatkoajalta yksi piste.

− Teimme hyvin töitä ja pääsimme maalipaikoille. VIimeinen napsu siitä, että saamme kiekon maaliin jäi uupumaan. Pieniä virheitä, joista vastustaja pääsi rokottamaan. Työnteko on hyvällä tasolla, Toivonen tuumi.

22-vuotias hyökkääjä on saanut peliaikaa kärkiketjuissa. Lauantain HIFK-ottelussa hän viiletti ykkösvitjassa hurjalla peliajalla 24.56 ja sunnuntaina Ilvestä vastaan peliaikaa kakkosketjussa kertyi 15.44.

Hän tottui myös Lukossa tuloksentekorooliin. Toivonen teki raumalaisten riveissä viime kaudella 34 runkosarjaottelussa tehot 12+12=24.

Ihan vielä homma ei ole loksahtanut täysin uomiinsa Kiekko-Espoossa, mutta onhan kausi vasta alkutekijöissään. Pisteitä Toivonen keräsi kahdessa ottelussa kahden syöttöpisteen verran.

− On siinä vähän vielä hakemista. Pelitapa on aikalailla erilainen kuin mitä olen aiemmin pelannut. Tietysti joukkue ja kaikki muukin on uutta. Peli peliltä parempaan suuntaan, Lukon systeemeihin usean kauden ajalta tottunut laitahyökkääjä veisteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle