HIFK voitti toisen peräkkäisen mestaruuden Naisten Liigassa

Naisten Liiga / Uutinen
HIFK voitti toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. Arkistokuva.

Puolustava mestari HIFK lähti havittelemaan kolmatta ja viimeistä kiinnitystä tämän kauden kultamitaleihin kotikentällään. Stadin Gimmojen huippuhyökkääjä Michaela Pejzlová oli merkattuna kokoonpanoon, muttei pystynyt taaskaan lopulta pelaamaan.

HIFK pääsi johtoon jo varhain, ja pakotti Kiekko-Espoon jahtaamaan tulosta läpi ottelun. Kotijoukkue pystyi puolustamaan tiukassa paikassa johtoasemaansa ja näin loppusummeri käynnisti villit punapaitojen mestaruusjuhlat. Ottelun loppulukemiksi jäivät 3−2.

Ottelu alkoi vauhdikkaana ja Kiekko-Espoon Julia Schalinin vikkelä nousu HIFK-maalille oli ensiminuuttien tiukin tilanne. Maalivahti Miia Vainio sai tärskyn, mutta pystyi jatkamaan ottelua. Avausmaalista vastasi HIFK, kun Sanni Vanhanen petasi paikan Clara Rozierille, joka piiskasi kiekon ohi Tiia Pajarisen. Punapaidat olivat lähellä kasvattaa johtoaan pikatahtiin, kun Karoliina Rantamäki pääsi Minttu Tuomisen harhasyötön jälkeen kokeilemaan Pajarisen kestävyyttä.

Ennen ensimmäistä erätaukoa nähtiin vielä espoolaisten osuma, kun runkosarjan hurjin pyssy Lisette Täks kihautti. Vanhanen kuitenkin vei Julia Liikalan tarjoilusta HIFK:n taas edelle.

Vainio teki tyhjäksi Emma Nuutisen huippupaikan heti toisen erän alussa ja osoitti jälleen kerran, ettei hänen päätänsä kylmää ottaa vastuuta kevään isoissa peleissä. Myöskään Pajarinen toisessa päässä ei kumarrellut, kun hän ryösti Anni Peren selvän maalipaikan läpiajosta. Hyvän kauden pelannut Nea Katajamäki iski terävällä kääntölaukauksella numerot 2−2:een.

Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin HIFK:n johtoasemasta, kun Liikala virkkasi kiekon siniviivan tuntumasta ylivoimapelin turvin Kiekko-Espoon rysään. Vieraat lähtivät rohkeasti pyrkimään hyökkäyspäätyyn ja haastoivat HIFK-pakkeja aktiivisesti. Pelin fyysinen elementti lisääntyi ja molemmat joukkueet hioivat ketjukoostumuksiaan.

Vainio torjui jälleen viimeisenä lukkona Stadin Gimmojen maalilla, kun espoolaiset hakivat vimmatusti vaadittua tasoitusosumaa. Torstai-iltaan hallitsevana mestarina lähtenyt HIFK ei kuitenkaan enää nöyrtynyt ja näin se pääsi uusimaan temppunsa ja nostamaan Aurora Borealis -pokaalin ilmaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle