Pikkuleijonien kapteeni Räsänen myöntää: "Pelikuria pitää parantaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteenin kommentit olivat haluttua tavaraa kolmannen tappion jälkeen.
Kuva © Saimi Airaksinen
Tuskin kovinkaan moni odotti, että Pikkuleijonat olisivat kolmen ottelun jälkeen ilman voittoa. Paineet säilymisestä ilman karsintoja ovat täysin Sveitsi-ottelun varassa, mistä tarvitaan voitto.

Heikoillla hetkillä joukkueen kapteenilta voi odotttaa tiukempaa otetta. Iivari Räsänen ei kuitenkaan lähde rähisemään normaalista poikkeavalla tavalla.

− Pitää siinä tsempata äijiä ja pitää peli-iloa yllä, Räsänen toteaa.

Räsänen nostaa yhden ison asian esiin, missä joukkue ei ole onnistunut.

− Ehkä ollaan otettu liikaa jäähyjä joukkueena, ei pelikuria pitää parantaa.

Räsäsen sanomisissa on vinha perä, sillä Suomella on kolmessa ottelussa yhteensä 20 kaksiminuuttista. Se on eniten koko turnauksessa, joskin vasta kaksi ottelua pelannut Valko-Venäjä on ottanut kakkosia 14, eli keskiarvoltaan Suomea enemmän.

Rangaistusten osalta Tšekki-ottelun kolmannessa erässä nähtiin myös käänteistä ongelmaa, sillä takaa-ajoasemassa ollut Suomen joukkue ei onnistunut hankkimaan yhtään ylivoimaa.

− Tšekki on sitkeä vastustaja ja tunnetaan puolustuspelistään. Ehkä siellä oli kuitenkin joku tilanne, mistä rangaistuksia olisi voinut viheltää.

Puolustuspäässä on myös ollut ongelmia. Jokaisessa ottelussa Suomen maalivahti on joutunut antautumaan neljästi. Kun Kanada osui kertaalleen avausottelussa tyhjään maaliin, takaiskuja on kolmessa ottelussa 13.

− Tiedän, että pystymme pelaamaan puolustuspeliä todella hyvin, ja pelaajat voivat sitä toteuttaa.

Samalla Räsänen kuitenkin myöntää, että Tšekkiä vastaan puolustus ei onnistunut alkuunkaan.

− Tänään ehkä vähän helppoja maaleja meni omiin.

Suomi on nyt tiukan paikan edessä, sillä Sveitsi-ottelusta tappio tietäisi karsintasarjaan joutumista. Mikäli Sveitsi onnistuu voittamaan maanantaina Valko-Venäjän, Suomi tarvitsee voiton varsinaisella peliajalla.

− Se on karu fakta, että turnauksen ensimmäinen voitto pitää ottaa siitä pelistä. Täytyy keskittyä siihen, poimitaan ehkä Sveitsin pelaamisesta joitain avainkohtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle