Kova ottelutahti näkyy Lukon joukkueessa – Tomi Lämsä: "Siellä on rekkalastillinen puudutusainetta ja urheiluteippiä käytössä"

LIIGA / Haastattelu
Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä oli perjantaina ylpeä joukkueesta, vaikka voittoa ei tullutkaan.
Kuva © Jenna Westerlund
Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä kehui vuolaasti joukkueen luonnetta, vaikka raumalaiset tekivät perjantaina TPS:n vieraana nolla maalia.

TPS nappasi ensimmäistä kertaa pisteet Lukolta, kun joukkue nappasi kotiluolassaan puhtaan 4–0-voiton. Turkulaisten maalilla Noa Vali torjui kaikki 21 laukausta, vaikka joukossa oli myös vaarallisia laukauksia lähietäisyydeltä.

Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä oli ylpeä joukkueestaan, vaikka tilanne tulostaululla ei ollut raumalaisten kannalta toivottu. 

– Tulos harmittaa, mutta olen ylpeä. Aika haipakkaa on ollut, kun olemme sinkoilleet sinne tänne, mutta se moraali, jolla joukkue taistelee, siitä olen ylpeä, Lämsä kehuu.

Raumalaiset joutuivat kamppailemaan erittäin kapealla kokoonpanolla. Viime viikonloppuna loukkaantunut Jami Krannila oli sivussa ja tietoa Oliver Sunin sairasloman kestosta odotellaan. Harri Kainulainen on sen sijaan pian saavuttamassa pelikunnon. Muutkin pelaajat ovat Lämsän mukaan ottaneet iskuja.

– Siellä on rekkalastillinen puudutusainetta ja urheiluteippiä käytössä, jotta pystymme edes pelaamaan ja saamaan joukkueen kasaan. Joukkue taisteli tuossa kunnossa, eikä taisteluinto kadonnut, vaikka kaveri sai pari halpaa maalia alussa. On hienoa valmentaa tällaista joukkuetta.

Lämsän mukaan ottelun 4–0-lopputulos ei täysin kuvannut sitä, mitä kaukalossa tapahtui.

– Meille tarjottiin riittävä määrä ylivoimaa ja pystyimme kysymään kiekossa. Kun meillä oli paikat lyödä kiekot verkkoon, jäädyimme, emmekä saaneet maalia aikaiseksi. 

Lukko ei ole kuuden viimeisen ottelun aikana tehnyt yhtäkään ylivoimamaalia. Kymmenen ottelun otannalla ylivoimaprosentti on vaivaiset 9,09. Joukkue on valahtanut sarjataulukossa sijalle yhdeksän, mutta Lämsän mukaan syytä huoleen ei ole.

– Peli tuottaa paikkoja ja ylivoima tuottaa paikkoja, mutta harjoittelemme koko ajan. Ei tässä hätää ole.

– Ylivoima on pelaajan paikka loistaa ja ottaa johtajuutta sekä näyttää suunta pelille. Nyt vastuunkantajia tarvitaan, sillä ylivoimat ovat isoja mahdollisuuksia. Yhdessä teemme töitä ja valmentajina yritämme auttaa pelaajia, jotta heillä on mahdollisuudet onnistua.

Lauantaina Lukko pelaa viikon kolmannen ottelunsa, kun itsenäisyyspäivänä joukkue kävi Tšekissä Dynamo Pardubicen vieraana CHL:n puolivälierissä. Ottelutahti on kiivas, mutta ottelu kotiyleisön edessä lämmittää.

– Terävöitämme niitä juttuja, jotka tänään jäivät vajaiksi ja lähdemme hyvillä mielin voittoa hakemaan, Lämsä päätti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle