Liiga-pudotuspelit: Länsirannikon minisarja sai ansaitsemansa päätöksen, sarjan hahmo Dudas passitti Lukon kesälomalle

LIIGA / Uutinen
TPS etenee puolivälieriin kahden vuoden tauon jälkeen.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lukon ja TPS:n välinen pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarja huipentui päätökseensä Rauman maanantai-illassa. Kohti puolivälieriä ja runkosarjan voittajaa Tapparaa vastaan jatkaa jännittävän ottelusarjan jälkeen Turun TPS.

Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros kulminoitui kohtalon otteluun maanantaina Raumalla, kun yhteen iskivät minisarjan ensimmäiset kaksi peliä puolittaneet Lukko ja TPS.

Lukko–TPS 3–5 (Otteluvoitot 1–2)

Trillerimäisessä sarjan ratkaisuottelussa panoksena ei ollut enempää eikä vähempää kuin tiketti puolivälieriin, jossa vastustajaa kuumeisesti odotti runkosarjan voittaja Tampereen Tappara. Ääritasainen ja kutkuttava sarja huipentui kolmanteen peliinsä neljään päivään, kun sarja liikkui Kasitietä takaisin Raumalle.

Tulikuumassa ottelussa ei lopulta maalinteon kanssa juurikaan aikailtu, kun isäntien Harri Kainulainen lapioi irtokiekosta kotijoukkueen edelle vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

Lukko ei saanut kuitenkaan johtoasemastaan kauaa nauttia Lukas Wernblomin tuodessa vieraat tasoihin oivallisen ylivoimakuvion ja ennen kaikkea Viljami Marjalan häikäisevän esityön jälkeen.

Kotijoukkueella oli paikka siirtyä jälleen johtoon erän lopulla, kun TPS-puolustaja Ruben Rafkin häiritsi läpiajoon päässyttä Steven Jandricia rangaistuslaukauksen arvoisesti. Heikohko yritys kuitenkin suuntautui kokonaan ohi maalin ja näin ollen tauolle siirryttiin 1–1-tasalukemista.

Toiseen erään kuin lentäen tullut TPS sai palkinnon erän alkuminuuteilla Oliver Lauridsenin tykittäessä vieraat jälleen maalin edelle.

Vierasjoukkue meinasi karata isänniltä kokonaan toisen erän aikana, muttei se päässyt lopulta maalia kauemmas Wernblomin maalatessa illan toisensa ja Sebastian Revon tuodessa isännät takaisin maalin päähän erän viimeisellä minuutilla. Erän aikana Wernblom pääsi lisäksi kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksestakin, muttei päässyt maalirautaa lähemmäs maalintekoa.

Revon kavennusosumasta sisuuntunut Lukko otti puolestaan ohjakset haltuunsa kolmannen erän alussa ja onnistui tasoittamaan puntit Antoine Morandin osumalla.

Vaiheikas ja aaltoileva ottelu sai kuitenkin vieraiden kannalta kunniakkaan päätöksen, kun sarjan näkyvin hahmo Aidan Dudas kihautti voittomaalin erän puolivälin paikkeilla ja lähetti raumalaiset kesälomalle. Loppulukemat tyhjään maaliin kaunisteli Topias Haapanen

MAALINTEKIJÄT

5.58 1–0 Harri Kainulainen (Abt, Hämäläinen)
7.39 1–1
Lukas Wernblom (Marjala, Nurmi) yv
23.44 1–2
Oliver Lauridsen (Nurmi, Talvitie)
33.14 1–3
Wernblom (Nurmi, Fröberg) yv
39.18 2–3
Sebastian Repo (Mattila, Stenqvist)
44.06 3–3
Antoine Morand (Fontaine, Krannila)
50.56 3–4
Aidan Dudas (Fröberg, Lindroth)


Maaliodottama: TPS 2,59 – 3,12 Lukko

» Lähetä palautetta toimitukselle