Konsolikiekon maailmanmestari Erik "Eki" Tammenpää uudesta NHL 19 -pelistä: "Iso askel eteenpäin"

Muut Sarjat / Haastattelu
Erik Tammenpää NHL 19 -pelin esittelytilaisuudessa.
Erik "Eki" Tammenpää voitti kesäkuussa NHL-videopelin maailmanmestaruuden Las Vegasissa. Jatkoaika selvitti Ekin kuulumisia voiton jälkeen ja miltä uusi NHL 19 -peli hänen mielestään vaikuttaa.

Erik "Eki" Tammenpää voitti kesäkuussa NHL-konsolipelin maailmanmestaruuden Las Vegasissa. Maailmanmestarin tittelin lisäksi hän nappasi itselleen 50 000 dollarin palkinnon ensimmäisestä sijasta. Suuresta saavutuksesta huolimatta Eki ei koe voiton vaikuttaneen elämäänsä mullistavasti.

− Ei se ole muuttanut elämää mitenkään. Ei ole kukaan tunnistanut kadulla. Sain rahatkin vasta viime viikolla, joten en ole vielä keksinyt, mitä niillä teen. Vähän vaatteita olen ostanut, mutta ei rahat ole elämään vaikuttanut. Vähän parempi fiilis kaikesta, kun on saavuttanut jotakin.

− Haastattelupyyntojä tulee paljon. Ei näitä ennen tullut ja tämä on vähän erilaista. Kadulla ihmiset ei tunnista tai tule puhumaan, mutta somessa tulee onnitteluja ja kysymyksiä aiheeseen liittyen.

Tammenpää kertoo nauttineensa kesästä ja jättäneensä vanhan peliversion taakseen.

− Vegasin jälkeen olen pitänyt taukoa vanhasta pelistä, koska pääsin uutta pelaamaan jo aiemmin, enkä ole enää jaksanut pelata vanhaa. Nyt olen viettänyt aikaa enemmän tyttöystävän kanssa ja pitänyt hauskaa kesän. Koulu alkoi pari viikkoa sitten ja siihen olen panostanut. Uusi änäri tulee pian ja sitten rupean pelaamaan taas enemmän.

Uusi peli julkaistaan 14. syyskuuta, tosin Legends Edition - ja Ultimate Edition -versioiden tilaajat pääsevät nauttimaan uuden pelin riemusta kolme päivää muita aikaisemmin.
Tammenpää on päässyt pelaamaan uutta peliä jo ennen muita ja kertoo olevansa tyytyväinen pelin kehityssuuntaan.

− Minä tykkään tästä, mielestäni paljon hauskempi kuin edeltäjänsä ja sen takia en ole vanhaa jaksanutkaan pelata. Liike tuntuu todella erilaiselta. Kyllä tykkään tosi paljon. Parantunut on paljon ja tämä on iso askel eteenpäin näissä peleissä.

Suomalaiset ovat intohimoisia ja taitavia konsolikiekon pelaajia. Suomessa ja Kanadassa NHL-pelisarjan suosio on kovempi kuin jalkapallopeli FIFA:n, joka on maailmalla yleisesti suuremmassa suosiossa. Suomalaiset ovat kiekkokansaa siis tälläkin saralla. Tammenpää on ensimmäinen maailmanmestari ja esimerkki siitä, kuinka oman PlayStationin ääreltä voi ponnistaa pitkälle.

− En ole ajatellut olevani esikuva, mutta tottakai pyrin olemaan hyvä esimerkki ja välttää hölmöyksiä. Jos joku katsoo esikuvana, niin olisihan se hieno juttu.

− Kyllä näkisin, että Suomesta lähtee parhaimmat pelaajat. Mielestäni nettikarsinnat ja Euroopan karsinnat oli pahemmat kuin MM-finaalit. Näkisin sen näin, että top 10 -pelaajista kahdeksan tulee Suomesta.

Seuraavaksi odotetaan, mitä syksy ja uusi NHL-kausi konsolimaailmassa tuo tullessaan. Ekin suunnitelmat ovat auki, mutta avoimin mielin hän odottaa uusia turnauksia ja haasteita.

− En tiedä NHL:n järjestämistä turnauksista, mutta ainakin SM-kisat on alkamassa parin kuukauden päästä. Niissä on tavoite pärjätä ja tietenkin osallistun jokaiseen isoon turnaukseen mitä järjestetään. Jos tulee MM-kisat vielä, niin tottakai puolustan mestaruutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle