Kolme maalia Sveitsin verkkoon laukonut Antti Suomela elää hetkessä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Seurajoukkueessa kovaa jälkeä tekevä hyökkääjä oli tehokkaalla pelipäällä myös Sveitsi-ottelussa.
Kuva © Juha Alamaki
Leijonien kapteenistoon valittu hyökkääjä kertasi Sveitsi-ottelun jälkeen illan ottelua, mahdollista paluutaan Pohjois-Amerikkaan ja turnauksen tulevia kamppailuja

Yksi Leijonien Sveitsi-voiton takuumiehistä oli kolme täysosumaa iskenyt Antti Suomela. Hyökkääjä oli tyytyväinen omaan peliinsä, mutta näki petrattavaa niin oman ketjunsa kuin koko joukkueen otteissa.

– Hyvä voitto. Pelissä on kuitenkin selviä asioita, mitä halutaan tehdä paremmin. Vähän roiskimme kiekkoa siinä lopussa, mutta nolla päästettyä kertoo, että ollaan puolustettu hyvin.

– Oma peli oli tehokasta. Saatiin ne muutamat paikat, joista pystyttiin tekemään maalit. Ketjuna pystymme olemaan vielä vaarallisempia ja pystytään luomaan enemmän maalipaikkoja.

29-vuotias espoolaishyökkääjä on kotimaisten kaukaloiden jälkeen käynyt kokeilemassa siipiään Pohjois-Amerikan kaukaloissa, kunnes tie vei viime kaudella takaisin Eurooppaan ja Ruotsin kautta Sveitsiin.

Suomela pelasi Pohjois-Amerikassa neljä kautta kahdessa eri organisaatiossa. San Jose Sharksissa tilille kertyi 31 NHL-ottelua ja Torontossa Suomela pelasi AHL:ää reilun kauden verran. Maailmaa nähnyt hyökkääjä palasi Eurooppaan ensin SHL-joukkue IK Oskarshamniin, josta hän siirtyi täksi kaudeksi Lausanne HC:n riveihin.

SHL:ssä syntyi mahtavat tehot, eikä tahti ole tällä kaudella Sveitsissäkään hidastunut. Hyökkääjälle on kertynyt 21 otteluun 15 tehopistettä (6+9).

– Paluuta Pohjois-Amerikkaan en ole miettinyt, sillä olen pyrkinyt elämään sitä hetkeä, jossa milläkin hetkellä olen. Viime kausi oli Ruotsissa ja nyt ollaan Sveitsissä, missä pyrin tekemään asiat mahdollisimman hyvin. Tällä hetkellä on sopimus Lausanneen ja olen tyytyväinen siihen.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina Tšekkiä vastaan ja turnaus päättyy Ruotsi-klassikkoon. Kyseiset ottelut ovat Suomelan mukaan kovatasoisia pelejä

– Kaikki ryhmät ovat täällä hyvillä kokoonpanoilla liikenteessä, joten tiukkoja pelejä on tiedossa. Meidän täytyy puolustaa taas hyvin, auttaa maalivahtia ja olla tehokkaita omissa maalipaikoissa, Suomela päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle