Kitkerä tappio ja pitkittynyt tappioputki vetivät jatkosopimuksen tehneen Luke Martinin vähäsanaiseksi – "Kuukausi on ollut pitkä"

LIIGA / Haastattelu
Luke Martin pukee HIFK:n paidan päälleen myös ensi kaudella.
Karvas 3–2-jatkoaikatappio Tapparalle ja HIFK:n tappioputken venyminen jo neljään otteluun kismittivät Luke Martinia. Edes juuri julkistettu jatkosopimus ei saanut kohotettua puolustajan ottelun jälkeisiä tunnelmia. Yhdysvaltalainen koki viikon ottelutauon tulevan joukkueelle tarpeeseen.

Lauantai-illan Liiga-kierros alkoi totuttua aikaisemmin HIFK ja Tapparan iskettyä yhteen poikkeuksellisesti jo kello 15. Joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen päättyi aiempien tavoin Tapparan maalin voittoon, tällä kertaa jatkoajalla 3–2.

HIFK:n kärkipuolustaja Luke Martin oli silmin nähden pettynyt kitkerästä tappiosta.

– Tappara on hyvä joukkue. Olemme olleet mukana noissa otteluissa. Meidän täytyy päästä yli töyssyistä ja oppia voittamaan tällaisia otteluja hyviä joukkueita vastaan.

Neljän ottelun tappioputkeen ajautunut HIFK on tuskaillut maalintekonsa kanssa. Tappio-otteluissa se on onnistunut viimeistelemään enintään kaksi maalia. Tapparaa vastaan tekopaikkoja riitti useampaankin osumaan, mutta kotijoukkueen ruuti oli märkää.

Martin tarjosi maalintekohaasteisiin yksinkertaista reseptiä: maalintekoalueille oli mentävä jatkossa röyhkeämmin.

– Meidän täytyy päästä enemmän maalille kamppailemaan irtokiekoista. Mikään joukkue ei päästä meitä helpolla, koska olemme HIFK – kaikki haluavat voittaa meidät.

HIFK julkisti ensimmäisen erän pelikatkolla videotaululla Martinin vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Videolla asian suomeksi ilmoittanut yhdysvaltalaispuolustaja on osoittautunut ensimmäisellä Liiga-kaudellaan mainioksi hankinnaksi. 42 ottelussa pelaaja on kerännyt tehot 9+28, joilla hän on puolustajien pistepörssissä kolmantena.

Martin kertoo viihtyvänsä Helsingissä ja IFK:ssa hyvin. Myös joukkueen kannattajat saavat puolustajalta kiitosta.

– Meillä on todella hyvä joukkue: hyviä hyökkääjiä, joiden kanssa on kiva pelata ja minulla on hyvä puolustajapari, Tony Sund. Minulla on kivaa joka päivä; tämä on loistava paikka ja IFK-fanien edessä pelaaminen sytyttää joka ilta.

HIFK:lla on luvassa viikon tauko, sillä sen seuraava ottelu on vasta ensi lauantaina Kuopiossa. Martinista tauko tulee joukkueelle tarpeeseen ja auttaa toivon mukaan sitä löytämään tarvittavaa rentoutta pelaamiseen.

– On mukavaa pitää tauko ja ladata akkuja henkisesti, sillä kuukausi on ollut pitkä. Olemme olleet ankaria itsellemme, joten on hyvä pitää pieni tauko, jotta osamme jälleen nauttia otteluiden pelaamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle