Kasper Kulonummen peliaika väheni Tapparan vahvistettua rivejään, mutta NHL:ään tähyävä puolustaja on valmis kamppailemaan

LIIGA / Haastattelu
Kulonummi on saanut vastuuta sekä CHL:ssä että Liigassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Liigan kärkijoukkue Tappara kärsi torstaina kauden ensimmäisen tappionsa varsinaisella peliajalla ja vieläpä rakkaalle paikallisvastustaja Ilvekselle. Toista kauttaan Tappara-organisaatiossa pelaava Kasper Kulonummi on jo sisäistänyt paikallispelin merkityksen.

– Tottakai harmittaa, aina harmittaa hävetä Ilvekselle. Oli tiukka peli, erikoistilanteet ratkaisivat. Teimme kuudella viittä vastaan maalin ja ylivoimalla tuli monta maalia. Joitakin ehkä tarpeettomia jäähyjä meillä tänään oli.

Tappara otti avauserässä kaksi jäähyä, ja Ilves onnistui viimeistelyssä molemmilla ylivoimillaan. Kotijoukkue tasoitti kahdesti ja pääsi viimeisen minuutin kavennuksellaan vielä maalin päähän. Ilves kuitenkin teki tyhjään maalin 5–3-loppulukemat.

19-vuotias Kulonummi aloitti kauden Veli-Matti Vittasmäen rinnalla ykkösparissa ja jatkoi kärkinelikossa vielä Valtteri Kemiläisen toivuttua pelikuntoon. Ilves-ottelussa Tappara esitteli kotiyleisölle uuden yhdysvaltalaishankintansa Luke Witkowskin, mikä pudotti Kulonummen seitsemänneksi puolustajaksi.

– Olen vielä nuori pelaaja ja pitää pystyä pelaamaan kovemmin, että voin ansaita pelipaikan, Kulonummi kommentoi vastuunsa vähenemistä.

Jokerikasvatilla on selvä käsitys, kuinka pelipaikka Tapparan teräksisessä puolustuksessa on otettavissa.

– Pitää pelata omaa peliä ja kehittää omaa pelaamista. Puolustuspelaamisessa pitää olla kovempi, maalinedustaa pitää puolustaa tiukemmin.

Kulonummi pelasi viime kauden runkosarjassa kymmenen liigapeliä. Tapparan kokoonpanossa on ollut vaihtuvuutta, ja lisäksi päävalmentajaksi tuli Rikard Grönborg.

– Mielestäni on ollut pelillisesti iso muutos. Pelaamme nopeaa kiekkoa ja yritämme kääntää peliä nopeasti hyökkäysalueelle. Itse olen tykännyt tosi paljon. Voisin sanoa, että tällainen peli sopii minulle hyvin. Tykkään pelata kiekon kanssa.

Nashville Predators varasi Kulonummen kolmannella kierroksella vuonna 2022. Nuorukainen on saanut jo pientä maistiaista NHL-maailmasta.

– Kävin kesällä toista kertaa Predatorsin kehitysleirillä. Oli todella siisti kokemus. Viikon verran pääsin treenamaan NHL-joukkueen tiloissa sun muuta.

Viime kaudella U20 SM-sarjassa yli piste per peli -tahdilla pelannut Kulonummi tiedostaa, mitä kirkkaimpiin valoihin pääsy vaatii.

– Ensin pitää täällä Liigassa vakiinnuttaa paikka ja pelata hyvin, sitä kautta sitten kohti NHL:ää. Kamppailupelaamista on kehitettävä. NHL:ssä on 82 peliä ja joka ilta kamppaillaan, niin se on iso juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle