KalPaan siirtynyt Tilli Keränen kokee tehneensä oikean päätöksen − "Täällä voin keskittyä enemmän pelaamiseen"

Naisten Liiga / Haastattelu
Tilli Keränen on ollut tyytyväinen joukkueenvaihdokseensa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
18-vuotias Tilli Keränen on saanut keskittyä KalPassa pelaamiseen. Urallaan kovaa vauhtia kehittyvä entinen kärppähyökkääjä on nauttinut ensimmäisestä kaudestaan kuopiolaisjoukkueessa. Uusi ympäristö tarjoaa virikkeitä elämään ja pelaamiseen. Alkukankeuden jälkeen Keräsen otteet ovat parantuneet KalPan voittokulun myötä.

Naisten Liigan KalPa vieraili viikonloppuna kahden ottelun verran Rovaniemellä RoKin vieraana. Kotiinviemisiksi tuli kaksi suurinumeroista voittoa, kun vastustaja kaatui lauantaina 7−0 ja sunnuntaina 8−3.

− Oli varmat kaksi voittoa. Pystyimme hyvin ottamaan RoKilta kaiken pois, emmekä jättäneet sattuman varaa. Onnistuimme maalinteossa laajalla rintamalla ja oli muutenkin varmaa peliä, KalPa-hyökkääjä Tilli Keränen pohti sunnuntain kamppailun jälkimainingeissa.

Lauantain mittelössä Keränen teki yhden osuman, sunnuntaina pisteitä tuli peräti neljä (1+3).

− Onnistuin maalinteossa, mutta olisin voinut olla terävämpi ja paikkoihin nähden olisin voinut tehdä enemmänkin. Olen tyytyväinen, että onnistuimme joukkueena ja oli koko viikonlopun hyvä fiilis. Ei tullut notkahduksia, emmekä alkaneet johtoasemassa sekoilemaan, 18-vuotias lahjakkuus summasi.

Ei tullut notkahduksia, emmekä alkaneet johtoasemassa sekoilemaan

Keränen pelasi pitkään Kärpissä ennen kuin liikahti täksi kaudeksi Kuopioon. Elämä Savon sydämessä on maistunut nuorelle pelurille.

− Olen kyllä tykännyt. Tykkään yleisesti kaupungista sekä ihmisistä ja joukkueessa on hyvä olla. Koulun vaihtaminenkin meni ongelmitta. Lähtö oli oikea päätös. Jos pitäisi uudestaan päättää, että lähtisinkö, niin lähtisin minä KalPaan.

Neljän Kärpissä vietetyn kauden aikana Keränen vakiinnutti paikkansa Tyttöleijonissa ja toimi viimeisellä kaudellaan alle 18-vuotiaiden kapteeninakin. Hän pelasi oululaisten paidassa kaksi yli 20 pisteen kautta.

Vaikea alku oli mennä ihon alle

Tuloksellisesti ei Keräsen eikä KalPankaan kausi lähtenyt nappia painamalla käyntiin. Elisa Holopaisen paluu piristi kuopiolaisjoukkueen lopullisesti täyteen potentiaaliinsa. Tulosta on alkanut tulla.

Myös Keränen on päässyt komeasti tehoille. 21 ottelussa hän on tehnyt 8+10=18 pistettä. Neljästä edellismatsista Keränen on tehnyt maalin kolmessa mittelössä.

− Olihan joukkueella alkukausi hankala. Itselläni oli uusi ympäristö ja kaikki oli uutta, joten yritin antaa armoa. Vähän alkoi tulla ajatus ja ärsytyskin, että pitäisi alkaa maalejakin jossakin vaiheessa tekemään. Mutta eipä se miettimällä parane, vaan se tulee, kun tulee. Jossakin pelissä tulikin sitten kaksi maalia ja siitä se lähti.

Kaikki oli uutta, joten yritin antaa armoa

Tuo peli oli lokakuun 21. päivän RoKi-kotiottelu Kuopiossa. Uuteen kotikaupunkiinsa Keränen on sopeutunut mainiosti.

− Kuopio on samantyylinen kuin Oulu ja tykkäänhän minä Oulustakin. Ei ole liian iso kaupunki. Ihmiset ovat tosi mukavia ja täällä on tosi kaunista. Ainoana miinuksena on, että mäkiä on paljon. Muuten ei ole mitään valittamista, entinen tyttöleijonakapteeni heitti.

Vastuu monilla hartioilla

Keränen lähti alun perin hakemaan KalPasta vastuuta ja voittamista muiden pelillisten asioiden lisäksi.

− Kärpissä oli nuori joukkue, jossa piti itsekin ottaa nuorena vastuuta kentällä ja sen ulkopuolella. Täällä voin keskittyä enemmän pelaamiseen, koska vastuu jakautuu tasaisemmin, kun joukkueessa on monen ikäisiä pelaajia.

Ikäisekseen kokenut ja analyyttinen Keränen ei halua kaikota nousujohteiselta polulta jatkossakaan.

− Naisten maajoukkue on pitkän tähtäimen tavoite, mutta ei sinne kiire ole. Minulla on aikaa kehittyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle