KalPaan siirtynyt Tilli Keränen on valmis vastuuseen – kokee Elisa Holopaisen saappaat silti liian suuriksi

Naisten Liiga / Haastattelu
Tilli Keränen oli edustanut koko Naisten Liiga -uransa Kärppiä ennen siirtoaan KalPaan täksi kaudeksi.
Kuva © Timo Savela
Tilli Keränen kaipasi kovempaa haastetta ja enemmän voittamista, mikä vei nuoren hyökkääjän täksi kaudeksi KalPaan. Alkavalta kaudelta Keränen toivoo niin terveyttä kuin kehittymistä pelaajana.

Naisten Liigan kausi lähti käyntiin Espoossa viikonloppuna pelatulla avausturnauksella. Kesä piti sisällään useita merkittäviä pelaajasiirtoja, joihin lukeutuu muun muassa Kärpistä KalPa-paitaan vaihtanut Tilli Keränen. Seurasiirrolla Keränen hakee omien sanojensa mukaan uusia haasteita kovemmassa joukkueessa ja kehittymistä pelaajana.

– Lähdin omien henkilökohtaisten tavoitteiden takia hakemaan kovempaa joukkuetta ja vähän uusia tuulia omalle uralleni. Tiesin KalPan olevan kova joukkue. Oman kehitykseni kannalta minusta oli paras siirtyä tänne.

Viikonloppuna alkaneeseen kauteen nuori hyökkääjä lähtee voittaminen mielessään. Keränen ei tiedä vielä rooliaan, mutta toiveissa hyökkääjällä on saada reilusti vastuuta uudessa joukkueessa.

– Odotan paljon vastuuta, ja että saamme kehitettyä yhteispeliämme. Odotan meidän myös voittavan pelejä. Voittaminen on sellainen iso tavoite tällä kaudella.

Viime kauden pronssimitalijoukkue KalPa on ennakolta yksi sarjan mestarisuosikeista. Elisa Holopaisen ja Sanni Rantalan tähdittämä kuopiolaisjoukkue on Keräsen mukaan taitava ryhmä, jossa kaikki osa-alueet ovat kunnossa ja yhteispeli sujuu.

– Meiltä löytyy todella paljon yksilötaitoa. Hyökkäys, puolustus ja maalivahdit ovat kaikki taitavia pelaajia, ja osaamme pelata yhteen. Meillä on kova setti kasassa.

Alkukauden kuopiolaiset joutuvat tulla toimeen ilman ykköstykkiään Holopaista. Holopaisen ollessa sivussa on muilla pelaajilla tilaisuus nousta esiin.

Kysyttäessä Keräseltä, onko hänestä paikkaamaan Holopaisen poissaolo, on hyökkääjä epäileväinen kyvyistään. Vastuun ottamista Keränen ei kuitenkaan väistä.

– En tiedä, pystynkö hänen saappaitaan täyttämään, mutta yritän kyllä parhaani mukaan ottaa vastuuta ja edistää kiekollista peliä.

Keräsen päätavoite alkaneella kaudella on säilyä terveenä. Pelillisesti tavoitteena on kehittää yhteispeliä sekä pelinopeutta.

– Iso tavoite on olla terve. Ettei tulisi mitään isompaa, Keränen toteaa.

– Oma pelinopeus, fysiikka tai luisteluvoima on tällä hetkellä isoin kehityskohde. Toivon yhteispelini parantuvan: että löydän paremmin pelaajia kentältä, hyökkääjä tuumii.

Viimeiset alle 18-vuotiaiden MM-kisansa Tyttöleijonien kapteenina vuoden alussa pelannut Keränen tavoittelee seuraavaksi pääsyä Naisleijoniin. Tämän tavoitteen kanssa nuorukaiselta löytyy malttia, vaikka se luonnollisesti ohjaakin päivittäistä tekemistä.

– Se on ollut sellainen pitkän tähtäimen tavoite. Sinne ei ole mikään kiire, mutta tietenkin treenaan se mielessäni koko ajan. Tavoitteenani on päästä sinne, Keränen summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle