Kärppien Arttu Hyry ruman tappion jälkeen: "Me pystymme pelaamaan kärkitasolla"

LIIGA / Haastattelu
Arttu Hyry on ollut Kärppien kauden isoimpia onnistujia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät jäi HIFK:n jalkoihin lauantain kärkikamppailussa. Hyvää kautta pelaava Arttu Hyry uskoi joukkueen tekemiseen myös vaikean pelin jälkeen.

Kärpät kärsi lauantaina ruman kotitappion HIFK:ta vastaan, kun vierailijat hakivat selvän voiton loppuunmyydystä Raksilasta. Kärppien kauden isoimpiin valopilkkuihin kuulunut Arttu Hyry oli tulokseen pettynyt, mutta suuntasi katseensa jo tulevaisuuteen.

– Varmasti ensin sulatellaan tuo tulos, olihan se raaka. Sitten maanantaina kokoonnutaan ja katsotaan vähän klippejä siitä, että miltä se peli näytti tuloksen takana. Otetaan niistä oppia ja valmistaudutaan seuraavaan viikkoon, Hyry kertoo.

Hyryä ei voinut lauantainakaan syyttää asenteen puuttumisesta, mutta onko peli-ilon löytäminen vaikeaa, kun kahden erän jälkeen vastustajalla on viisi maalia edessä?

– En tiedä, onko se niin hankalaa. Tulos on mikä on, mutta aina kun pääsee jäälle, se on kai se syy, miksi tätä tehdään. Siellä on kuitenkin erä jääkiekkoa, jota pystyy pelaamaan aika vapautuneesti. Tavallaan ei ole kuin voitettavaa.

Hyry on noussut nopeasti kärppäkannattijen suosioon peliesityksiensä ansiosta. Tähyääkö nuori hyökkääjä jo isompaa roolia Oulussa?

– Kaikki haluavat aina isompaan rooliin, mutta kyllä minä olen tyytyväinen tuohon ketjukoostumukseen. Saamme viisi vastaan viisi pelissä tosi paljon vastuuta, joten ei minulla sen puoleen ole moitittavaa.

Entä ovatko tulevaisuuden tavoitteet vielä Liigaa asteen kovemmissa sarjoissa?

– Se aina riippuu siitä, kuinka hyvin on pelannut, kausi kerrallaan. Täällä on tosi hyvä olla, hyvä fiilis pelata, ja olen päässyt pelaamaan paljon. Täällä on hyvä jatkaa, Hyry kehuu.

Kärppien alkukausi on sisältäny pidempiä hyviä jaksoja, mutta toisaalta joukkueella on ollut myös ajoittaisia haasteita.

– Me pystymme pelaamaan ihan kärkitasolla. Kärkiotteluissa on tullut nukahduksia, eikä ole ollut jänne ihan sitä 60 minuuttia. Ehkä se pääasia, mikä pitää hiota sitten kevättä kohti, mutta peli kyllä riittää, Hyry pohtii.

Hyryn hyvän alkukauden on osaltaan mahdollistanut Kärppien loistavasti esiintynyt nelosketju, jonka muodostavat Hyryn lisäksi Aleksi Antti-Roiko sekä Marko Anttila.

– Mielestäni meillä on erinomaiset kemiat ketjussa. Ale (Antti-Roiko) on tuonut siihen viime kauteen hyvän lisän kiekolliseen peliin. Hän näkee peliä äärimmäisen hyvin, on taitava kiekolla, ja sitten Stretsin (Anttilan) tietenkin kaikki tuntevat, millainen pelaaja hän on. Siinä kelpaa pelata, Hyry toteaa.

Kaiken nähnyt ketjukaveri Anttila jakoi puolestaan vuolaasti kehuja ketjunsa keskushyökkääjälle.

– Hän on loistava pelaaja ja kehittyy koko ajan. Nuori jätkä ja tosi helppo keskushyökkääjä pelata, hän kamppailee kovaa, voittaa kiekkoja ja itse yrittää tukea samalla. Varmasti hieno tulevaisuus, Anttila summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle