Mielipide

Marjamäki ei olekaan isoin ongelma – Kärpät kärsii nyt huonosti rakennetusta joukkueesta

LIIGA / Kolumni
Lauri Marjamäen ja Kärppien tilanne on herättänyt keskustelua jo viime kaudesta lähtien. Joukkueen ajoittaiset vaikeudet ovat kuitenkin ennen kaikkea heikosti rakennetun joukkueen syytä.

Tämän kauden alkupuolisko on ollut Kärpissä yhtä vuoristorataa. Kiivaimmat kannattajat ovat vaatineet päävalmentaja Lauri Marjamäelle jo potkuja. Ajoittain joukkue on kuitenkin ollut sellaisessa lennossa, että kovimmatkin kriitikot ovat hiljentyneet.

Viime kauden vaikeuksien jälkeen voi pitää yllättävänä, että Kärpät päätti jatkaa samalla valmennusryhmällä myös tällä kaudella. Marjamäen johdolla joukkueen pelillinen ilme on kuitenkin saatu kuntoon. Viime kauden suurimpia murheita oli joukkueen erikoistilannepelaaminen, joka on parantunut hurjasti tällä kaudella.

Marjamäki luottaa edelleen osittain samoihin oppeihin kuin vuosi sitten. Tuodut muutokset ovat kuitenkin riittäneet tuomaan tulosta, ja pelillinen ilme on kehittynyt kauden edetessä. Joukkueesta paistaa hyvä yhteishenki, eikä Marjamäki ole menettänyt pukukopin luottamusta.

Viime kaudella näkyneet pelilliset haasteet ovat nyt vähentyneet. Kärppien ajoittaiset haasteet johtuvat lähinnä heikosti rakennetusta joukkueesta.

Kärppien tämän kauden joukkuetta ehti rakentaa jo poistunut Harri Aho, jonka tehtäviä jatkoi kesäsijaisena Lasse Kukkonen. Uudet hankinnat ovat paljastuneet pääasiassa pettymyksiksi.

Esimerkiksi ykkössentteriksi hankittu Connor Bunnaman on tehnyt koko kauden aikana vain yhden maalin, ja myös esimerkiksi Joose Antonen on ollut pettymys. Kovin odotuksin Kärppiin palannut Miika Koivisto on puolestaan ollut mahdollisesti koko sarjan pahin pettymys kaikista paluumuuttajista.

Tilannetta kuvaa hyvin se, että Kärpät peluuttaa otteluiden viimeisillä minuutilla takaa-ajossa Marko Anttilan kaltaisia lähtökohtaisesti täysin erilaisen roolin pelaajia. Lisäksi ykköskentän keskellä on joutunut pelaamaan laitahyökkääjä Ville Koivunen, joka on joutunut uudessa roolissaan kovaan paikkaan.

Urheilujohtajana aloitti lokakuussa Mikko Myllykoski, jonka ensimmäiset hankinnat ovat olleet pirteästi esiintynyt Noel Gunler sekä ehkä koko kauden puhutuin vahvistus Nick Ritchie. Myllykosken alku on ollut lupauksia herättävä, mutta hänellä riittää vielä töitä, jos Kärpät haluaa aidosti haastaa muut kärkiseurat keväällä.

Kärpillä on siis yhä kaikki mahdollisuudet menestyä tällä kaudella, mutta mahdolliset kysymysmerkit tulee kohdistaa valmennusryhmän sijaan pelaajamateriaalin laatuun ja joukkueen rakenteeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös