Jesper Mattilalla on edessään ensimmäiset maaottelut Leijonissa – "Meni kaikki tähdet kohdalleen tällä kertaa"

LIIGA / Haastattelu
Jesper Mattila on pelannut hyvän alkukauden.
KalPan alkukauden onnistujiin kuuluu ehdottomasti puolustaja Jesper Mattila. Puolustaja saikin mieluisan puhelun Jukka Jaloselta, kun hänet valittiin velipoika Juliuksen kanssa maajoukkueen matkaan EHT-turnaukseen.

Kuopiolaisten puolustuksessa hyvän alkukauden pelannut Jesper Mattila Suomen maajoukkueen kutsulla EHT-turnaukseen. Jukka Jalonen valitsi 26-vuotiaan puolustaja ensimmäistä kertaa mukaan maajoukkueeseen. Kutsun puolustaja otti tietenkin vastaan lämmöllä.

– Se on pikkupojan unelma. Harvoin tulee noin vahvoja tunteita kuin Jalosen soittaessa viime viikolla. Mahtava juttu, kun sen puhelun sain. Hienoa asia päästä mukaan, Mattila jutteli Pelicans-ottelun jälkeen.

Puolustajan kutsusta tekee vielä erityisemmän se että joukkueeseen valittiin myös Lukossa kiekkoileva kaksoisveli Julius Mattila. Viimeksi veljekset kiekkoilivat yhdessä Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Bostonin joukkueessa. Hienona kirsikkana kakussa Tampereella syntyneet veljekset pääsevät tekemään maajoukkuedebyytin vielä kotikaupungissaan.

– On hienoa, että pääsee velipojan kanssa pelaamaan. Upeaa päästä tekemään se vielä Tampereella. Paljon perhettä, sukulaisia ja tyttöystävä pääsee katsomaan otteluita. Kaikki tähdet olivat kohdallaan tällä kertaa. 

Vihdoin voitto vierasottelusta

Tiistai-illan kamppailu oli vähämaalinen, jossa Hugo Galletin viime hetkien voitto-osuma toi lohdulliset kolme pistettä kuopiolaisten matkaan. Itse ottelussa maalipaikat olivat kortilla molemmilla joukkueilla.

– Tarkkaa pelaamista oli molemmilta joukkueilta puolin ja toisin. Onneksi oltiin ylivoimalla tehokkaita tänään. "Steffi" (Stefanos Lekkas) on ollut todella hyvä tuolla maalilla. Pienten marginaalien ottelu ja tiukka vääntöä oli. Onneksi saatiin voitto.

Joukkueen pelaaminen varsinkin vieraissa on ollut todella nihkeää. Lahdessa joukkue otti vasta toisen voittonsa yhdeksään vierasotteluunsa. Syystä helpottunut ilme näkyi pelaajasta ottelun jälkeen.

– Tuska on ollut aikamoinen, kun ei olla pystytty vieraissa voittamaan. Olen tosi mielissäni tästä voitosta ja tärkeistä kolmesta pisteestä.

KalPan vierasottelut ovat tuottaneet tuskan hetkiä. Ainoastaan kaksi voittoa yhdeksään otteluun ei ole riittävästi tässä sarjassa pärjäämisen kannalta. Selkeitä syitä puolustaja löysi alavireeseen vieraskaukalossa. Lisäksi lahtelaisyleisö tarjosi epämiellyttävän yllätyksen ottelun jälkeen.

– Henkisen maailman asioita. Vieraissa ei saada kyllä yhtään apuja. Tänään tuli kaljat niskaan, kun tultiin kaukalosta pois ottelun jälkeen. Kotona on helpompi latautua. Siellä on kotiyleisö tukena ja tuttu ympäristö pelata.

KalPan alkukausi ei varmasti ole ollut sijoituksen valossakaan paras mahdollinen. Kuitenkin Mattila näkee joukkueen kulkevan tällä hetkellä oikeaan suuntaan myös isossa kuvassa.

– Parempaan suuntaan ollaan menossa. On ollut matkalla hyviä pätkiä ja paljon myös huonoja. Kauheasti on peli aaltoillut. Huonot hetket peleissä ovat yleensä päätyneet maaliin omaan päähän.

– Toisaalta ollaan nähty puolestaan kauheasti vaivaa itse maalien tekemiseen. Siellä on siis liikaa ailahtelevaisuutta. Pitää löytää tasaisuutta otteisiin, niin tulos on parempi myös pitkässä juoksussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle