HIFK:n Lucas Lessio halusi voittavaan joukkueeseen

LIIGA / Haastattelu
Lucas Lessio odottaa sekä itseltään että joukkueelta paljon tulevalla kaudella.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kaksi viime kautta KHL:ssä pelannut Lucas Lessio siirtyi kesän aikana HIFK:n riveihin. Kanadalaishyökkääjä tuli helsinkiläisjoukkueeseen menestyksen perässä.

HIFK:n joukkue, erityisesti laituriosasto, koki muutoksia kesän aikana. Ykköskorin laitahyökkääjistä viime kauden runkosarjan pisterohmu Vili Sopanen, luottoratsu Juha-Pekka  Haataja sekä myös laidalla viilettänyt Patrik Carlsson jatkoivat matkaansa, joten HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelaisella oli täysi työ hankkia korvaavia pelaajia lähteneiden tilalle.

Yksi tulokkaista on 25-vuotias kanadalaishyökkääjä Lucas Lessio, joka on viettänyt viime vuodet kiekkokiertolaisen elämää. Alkava kausi on Lessiolle kolmas Euroopan kaukaloissa. Kahden viime kauden aikana kanadalainen on ehtinyt edustaa kolmea eri KHL-seuraa sekä SHL:n Örebrota.

Ennen Eurooppaan siirtymistään Lessio yritti taistella tietään NHL-kaukaloihin reilun kolmen kauden ajan. AHL:ssä kovia tehoja iskenyt Phoenix Coyotesin toisen kierroksen varaus kesältä 2011 pääsikin näyttämään osaamistaan NHL:ssä kolmella kaudella. Kaikkiaan pelejä kertyi tilille Coyotesin sekä Montreal Canadiensin riveissä 41.

Euroopan kiertue jatkuu HIFK:ssa

Uran seuraava etappi Lessiolle on HIFK. Vaikka mies viihtyi myös KHL-kaukaloissa, halusi hän suunnata katseensa muualle. Vaikka Liiga ei ole yhtä korkean profiilin sarja kuin KHL, Lessio vakuuttaa katseen olevan vieläkin korkeammalla, ja tavoitteen saavuttamiseksi HIFK vaikutti sopivalta vaihtoehdolta.

- Viime kausi KHL:ssä ei sujunut odotusten mukaisesti. Halusin päästä hyvään ja voittavaan joukkueeseen ja HIFK oli kiinnostunut. Tein hieman taustatutkimusta ja ajattelin tämän olevan hyvä paikka minulle kehittyä pelaajana ja ihmisenä. Joukkue ja joukkuekaverit ovat loistavia, joten olen erittäin tyytyväinen että tulin tänne. 

Parhaimmillaan 54 pistettä 69 AHL-ottelussa iskenyt pelaaja on löytänyt paikkansa HIFK:ssa kolmosketjun toiselta laidalta sekä kakkosylivoimamiehistöstä. Valtaosassa otteluita toisella laidalla on pelannut samaa pelaajaprofiilia edustava Teemu Tallberg.

- Yritän vielä oppia uudesta sarjasta, joukkueesta, joukkuekavereista ja kuinka siitä kuinka pelaamme. Jokaisessa pelissä olen päässyt paremmin systeemiin sisälle ja ymmärtänyt mitä minulta odotetaan. Liigan alkuun on vielä vajaa viikko ja uskon, että siihen mennessä olen päässyt vielä paremmin joukkueeseen sisälle. 

Ennen kauden alkua HIFK pelasi kotonaan CHL:ää puolalaista Tychyä vastaan. Ottelun jälkeen HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kertoi sopivien tutkaparien vielä puuttuvan. Lessio saattaakin olla yksi pelaajista, joille tarjotaan vielä nähtyä suurempaakin roolia, jopa Lession tapaan vielä itseään etsivän Tommi Santalan rinnalta.

Pelaajana Lessio on vahvaraaminen, hyvin liikkuva sekä vahvasti kiekkoa suojaava. Puolustusvoittoisia joukkueita vastaan kiekon suojaaminen on kääntynyt jopa miestä itseään vastaan, sillä peli on ajautunut päämäärättömäksi kaarteluksi. Liigassa peli on kuitenkin nähtyjä CHL-otteluita vauhdikkaampaa ja suoraviivaisempaa, joten myös Lession vahvuudet pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Omista vahvuuksista kysyttäessä Lessio korostaa, että haluaa olla monipuolinen pelaaja.

- Yksi vahvuuksistani on luistelu ja nopeus. Uskon myös hyödyttäväni joukkuetta hyökkäyspäässä, mutta haluan myös myös olla plus-pelaaja joka ilta ja kantaa vastuuni puolustussuuntaan, ettei ketjuamme vastaan tehdä maaleja, jotta pystymme auttamaan joukkuetta voittamaan. 

Lession mieli halajaa takaisin taalajäille. Vahvat esitykset HIFK:n riveissä takaisivat vähintäänkin näyttöpaikan. Henkilökohtaisia tavoitteita hyökkääjä ei silti nosta esiin tulevan kauden tavoitteista ja odotuksista kysyttäessä, vaan puhuu joukkueen menestyksestä.

- Odotan meidän olevan Liigan kärkijoukkue ja että taistelemme voitosta jokaisessa ottelussa. Meillä on hyvä joukkue ja ryhmä hyviä tyyppejä, joten uskon meidän pärjäävän loistavasti kaudella. 

» Lähetä palautetta toimitukselle