Finaalien avausosuman iskenyt Petteri Puhakka ei ota paineita Pelicansin tähtikolmikkoa vastaan pelaamisesta

LIIGA / Haastattelu
Puhakka iski finaalisarjan avausmaalin.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tappara voitti finaalisarjan ensimmäisen kohtaamisen Nokia-areenalla ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen kohti mestarutta. Sarjan avausmaalin iskenyt Petteri Puhakka näki joukkueen pitäneen päänsä hyvin kylmänä alusta asti, vaikka alla oli pitkä tauko.

Tappara nappasi ensimmäisen kiinnityksen kolmanteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen kaatamalla Pelicansin ensimmäisessä finaaliottelussa lukemin 3–1. Kirvesrintojen avausmaalista vastannut Petteri Puhakka oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen voittoon, etenkin kahden viimeisen erän perusteella.

– Hyvä aloitus meille ja tärkeä voitto. Tulimme hyvin sisään ensimmäiseen erään, mutta kaveri pääsi toisessa mukaan ja oli siinä parempi. Kaiken kaikkiaan hyvä taistelu loppuun asti, Puhakka iloitsi.

Vain kahden minuutin jälkeen digitaalit ensimmäistä kertaa pysäyttänyt 23-vuotias ei muista avausmaalia tarkasti, mutta hän jakaa kiitokset esityöstä ketjukavereilleen. 

– En oikein tiedä. Meille syntyi suora hyökkäys, ja näin, että meillä olisi siinä tilaa. Lähdin kovasti tukemaan ja (Nick) Halloran löysi minut upeasti. Siitä oli helppo laittaa sisään.

– Onneksi se syöttö tuli eteen, että pystyin hieman vedättämään maalivahtia, ja tila aukesi paremmin eteeni.

Puhakka oli tärkeässä roolissa myös toisessa osumassa, kun Otto Leskinen lähetti kiekon viivasta avauserän viimeisellä minuutilla. Kiekko päätyi kimmokkeen kautta ohi hölmistyneen Niklas Kokon, joka keskittyi Leskisen seuraamisen lisäksi hänen edessään maalin edustalla kamppailleeseen Puhakkaan.

Pelicans haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, mutta osuma hyväksyttiin videotarkastusten jälkeen. Puhakka ei itse ole varma, syyllistyikö hän rikkeeseen tilanteessa.

– En oikein muista, mitä siinä tapahtui. Menin vain maalille ja kamppailin (Ben) Bloodin kanssa. Onneksi osuma kuitenkin hyväksyttiin.

Pelicans sai kuitenkin Tapparan räväkän alun jälkeen otetta pelistä. Puhakka toteaa, ettei erätauoilla käyty läpi rakettitiedettä, vaan joukkue luotti enemmänkin omaan peliinsä ja kokemukseensa.

– Ei mitään kummempia, painotimme vain sitä, että meidän täytyy jatkaa samalla ilmeellä kuin siihenkin asti. Perusjuttuja.

– Takaa ajava joukkue saa kyllä aina momentumin tämän kaltaisissa otteluissa, mutta pystyimme puolustamaan siltä hyvin.

Pelicansin tähtitrio on pimennetty

Puhakka pelaa kirvesrintojen numerollisessa kolmosketjussa yhdessä Halloranin ja Oiva Keskisen kanssa. Ketju on ollut yksi sinioranssien parhaita läpi kauden, ja Puhakka perustelee menestystä ja sulavaa yhteispeliä kokemuksen kautta.

– Varmaankin suurin syy on se, että olemme pelanneet koko kauden ja yli 60 peliä yhdessä.

Ketju pelasi avausfinaalissa miltei koko illan Pelicansin tehotrioa (Lars BryggmanPatrik CarlssonRyan Lasch) vastaan, mutta kolmikko suoriutui tähtien pimentämisessä mallikkaasti.

– Onnistuimme heitä vastaan ihan hyvin. Saimme luotua hyökkäyspeliä ja puolustamaan heitä tiiviisti. Mutta on meillä parannettavaakin vielä, joten en voi sanoa olevani täysin tyytyväinen.

Puhakka ei ota ylimääräistä painetta siitä, että vastassa on lahtelaisten tehokkain ja pelillisesti vahvin kolmikko.

– Ei siinä ole mitään kummempaa, että pelaamme heitä vastaan. Ihan sama kuka jäällä on, niin menemme sinne ja teemme töitä.

– Kaikki heidän ketjut ovat hyviä, niin sillä ei ole juurikaan merkitystä, ketä vastaan siellä pelaa. He eivät anna mitään ilmaiseksi.

Puhakan vitja esiintyi myös tulostaululla edukseen, mutta erityisesti Pelicansin tähtiketjun pimentämistä vauhditti erinomainen luistelupeli. Puhakan mukaan ketjun yhteispeliä auttaa erinomainen liikkuvuus.

– Se on ollut meidän juttumme, että luotamme luisteluun. Meidän täytyy silti olla hereillä, kun on noin taitavia kavereita vastassa. Ei voi nukahtaa hetkeksikään.

Pitkä tauko ei tuntunut missään

Avausfinaalia edelsi viikon tauko otteluista. Tappara ei juurikaan kuitenkaan huolehtinut vastustajan skouttaamisesta, vaan joukkue lähestyi kolmatta peräkkäistä finaalisarjaa levon kautta.

– Jonkun verran katselimme videoita kahden päivän aikana, mutta ei sen enempää. Siinä oli pitkä tauko, joten lepäsimme ja harjoittelimme myös keskittyen omaan hommaan.

Vaikka Tappara on moneen otteeseen osoittanut nojaavansa vahvoihin rutiineihin, herää silti kysymys; miten kirvesrinnat saivat finaalien avausotteluun niin lennokkaan lähdön?

– Se on hyvä kysymys, tietäisinpä vastauksen, Puhakka naurahti.

– Kai se oli vain siitä kiinni, ettemme jännittäneet juurikaan, vaan menimme heti pelaamaan peliämme. Saimme toki heti juonesta kiinni tänään, vaikkakin maali auttoi aika valtavasti heti avausvaihtoon. Siitä oli kiva jatkaa, Puhakka päätti iloiten.

» Lähetä palautetta toimitukselle