Panthersin nuori kapteeni Barkov on kasvamassa johtajaksi: "Olen opetellut sanomaan pahasti"

NHL / Haastattelu
Maalineduspelaaminen oli tärkeä tekijä tiistain harjoituksissa.
Kuva © Getty Images
Aleksander Barkov on Florida Panthersin tuore kapteeni, ja nuorukaisen odotetaan johdattavan joukkue pudotuspeleihin. Barkov yrittää näyttää esimerkkiä, mutta edellyttää parempaa suoritusta myös joukkuekavereiltaan.

Florida Panthers ja Winnipeg Jets pelaavat torstaina ja perjantaina NHL-ottelut Hartwall Arenalla Helsingissä. Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov on jo ehtinyt näyttää joukkuekavereilleen Helsinkiä.

− Sunnuntai oli vapaapäivä, ja kävimme porukalla saunomassa sekä syömässä pihviä. Maanantaina kävin mökillä taas saunomassa ja syömässä äidin tekemää ruokaa.

Barkov sekä Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine ovat kotoisin Tampereelta, ja Barkov esitti kaksikon yhteisen näkemyksen pelipaikasta.

− Olemme molemmat sitä mieltä, että nämä pelit olisi pitänyt pelata Tampereella.

23-vuotias Barkov nimettiin ennen kauden alkua Panthersin kapteeniksi. Isoa muutosta suomalaissentteri ei ole roolissaan huomannut.

− Jäällä yritän tehdä kaiken samalla tavalla kuin ennenkin ja näyttää esimerkkiä. Joudun myös puhumaan ja antamaan haastatteluja enemmän, mutta hyvä puoli on se, että saan lentokoneessa ensimmäisenä ruoan, hän vitsailee.

Päävalmentaja Bob Boughner kokee Barkovin kasvaneen hyvin kapteenin rooliin.

− Hän on ottanut enemmän roolia jään ulkopuolella. Barkov on enemmän äänessä ja hän suunnitteli joukkueelle ohjelman vapaapäiväksi.

− Yritän tehdä parhaani ja kehittyä ihmisenä. Olen opetellut myös sanomaan pahasti, jos peli ei ole kulkenut, Barkov kuvasi omaa rooliaan kapteenina.

Panthers on Itäisen konferenssin häntäpäässä, mutta Barkov uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

− Olemme monessa pelissä olleet johtoasemassa, mutta vastustajan kavennettua tai tasoitettua emme ole enää uskaltaneet pelata sitä peliä, jolla pääsimme johtoon. Olemme tehneet virheitä, puolustaneet huonosti ja jättäneet maalipaikkoja käyttämättä. Tilanteen saa korjattua, kun katsomme videoita, ja jokainen katsoo peiliin.

Myös päävalmentaja Boughnerilla oli näkemyksensä Panthersin pelin kehittämiseen.

− Haluamme olla hankala vastustaja kohdata eli pyrimme hyökkäyspäässä saamaan painetta maalille ja puolustusalueella pitämään vastustaja pois omalta maaliltamme. Siinä olivat teemat tämän päivän harjoituksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle