Laine siirrettiin duunariketjuun: "Hänellä on potentiaalia myös fyysiseen peliin"

NHL / Haastattelu
Patrik Laineen kiekolliseen peliin haetaan uutta vauhtia ketjumuutoksilla.
Kuva © Getty Images
Maalintekijänä tunnettu Patrik Laine on istutettu Winnipeg Jetsin duunariketjuun. Päävalmentaja Paul Maurice näkeekin Laineen tulevaisuudessa voimahyökkääjänä.

12 pelissä tehot 3+2, kaikki maalit ovat syntyneet ylivoimalla. Patrik Laineen alkukausi on sujunut nihkeästi, minkä Winnipeg Jetsin nuori hyökkääjä itsekin tunnistaa.

− Paljon on tekemistä vielä viidellä viittä vastaan -pelissä. Viime kauteen verrattuna on kuitenkin parempaa. Pelini on vähän mailan puristamista tällä hetkellä. Tehoihin en todellakaan ole tyytyväinen. Ne ovat naurettavalla tasolla.

Päävalmentaja Paul Maurice on viimeisimmäksi peluuttanut nuorta tähteään kovina työntekijöinä tunnettujen Adam Lowryn ja Brandon Tanevin kanssa.

− Tykkäsin Lowryn ja Tanevin yhteispelistä Laineen kanssa. Ei vaikuta järkevältä pitää maalitykkiä samassa ketjussa kahden duunarin kanssa, mutta Lowry ja Tanev ovat pitäneet kiekkoa enemmän hyökkäysalueella kuin Bryan Little ja Nikolaj Ehlers Laineen kanssa, mikä oli sen ketjun pahin ongelma.

Laine oli samoilla linjoilla.

− Hyviä pelimiehiä he ovat ja kovia tekemään hommia. Menen siihen itsekin tekemään hommia, ja katsotaan, kuinka käy. Kaikkien kanssa pitää pystyä pelaamaan. Täytyy vain sopeutua ja pelata niiden kanssa, joiden kanssa valmentaja käskee pelata.

− Yhteispelissämme on hyviä aihioita. He ovat isoja pelaajia, jotka pelaavat suoraviivaisesti ja pystyvät pitämään kiekkoa. Se on hyvä ketju, ja olen molempien kanssa pelannut aiemminkin. Tavoite on päästä pelaamaan enemmän kiekolla ja pitää peli hyökkäysalueella.

Maurice näkee Laineen potentiaalisena voimahyökkääjänä

Laine ja Jets kohtaavat Helsingissä Florida Panthersin ja Aleksander Barkovin

− Lainetta ja Barkovia ei kannata verrata, koska toinen on sentteri ja toinen laituri. Molempien pelissä on älyä, jota ei tarvitse valmentaa. Laineen ylivoimainen vahvuus on laukaus. Barkov on mahtava kahden suunnan keskushyökkääjä. Taitava kiekon kanssa, fyysinen, sijoittuu oikein, Jets-valmentaja Maurice hehkutti suomalaishyökkääjiä.

Laineen seurakaveri Blake Wheelerkin tyytyi vain kehumaan molempia suomalaisia.

− Taidan olla vähän puolueellinen arvioimaan. Molemmat ovat loistavia pelaajia ja NHL:n kirkkaimpia nuoria tähtiä. Suomessa on syytä olla ylpeä molemmista.

Päävalmentaja Mauricella oli radikaali näkemys Laineen tulevaisuudesta.

− Uskon, että Laineen pelaamisessa tapahtuu muutos. Hän on iso ja vahva, mutta vasta kasvamassa siihen rooliin. Hänen laukauksensa on fantastinen, mutta hänellä on potentiaalia myös fyysiseen peliin ja suojaamaan kiekkoa hyökkäysalueella.

− Se voi vaatia vielä muutaman vuoden, että hän on maalitykin lisäksi voimahyökkääjä. Näen kuitenkin tärkeämpänä Jetsin kannalta, että Laine oppii hyödyntämään kokoaan ja pelaamaan kovaa kuin että hän tekee paljon maaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle