Vihellyksen jälkeen: Toijalan ulkojäiltä kansainväliseksi tähdeksi − vieraana Sasu Hovi

Muut Sarjat / Artikkeli
Vuoden 2015 heinäkuussa Tampereella järjestetyissä rullakiekon MM-kisoissa Hovin kaulaan ripustettiin hopeinen mitali.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Vihellyksen jälkeen -podcastit tekevät uuden aluevaltauksen, kun ensimmäistä kertaa äänessä kuullaan myös vieraileva tähti. Historian ensimmäisenä vieraana esiintyy entinen maalivahti, nykyinen liikemies, Sasu Hovi.

Vihellyksen jälkeen -kaverukset Niko Björksten ja Lassi Seppä saivat tämänkertaiseen lähetykseen vieraakseen, harvinaista kyllä, mutta jopa itseään parempaa seuraa, kun entinen ammattilaisvahti Sasu Hovi saapui vieraaksi studioon

Hovi on keskittynyt peliuran jälkeen bisneselämään. Peliasuja valmistava yritys JER53Y ja urheilumaailman uusi työnhakusivusto ProSportJob ovat pitäneet huolen siitä, ettei peliuran jälkeen pääse tylsistymään.

− Peliuran aikana kiinnostuin lähtemään harrastusmielessä yrityksiin mukaan. Peliuran jälkeen pystyin sitten hyppäämään täysillä tähän hommaan mukaan. Se oli ihanteellinen tilanne, kertoo Hovi nykyisestä toimenkuvastaan.

Hovi kiersi Suomessa Liigassa ja Mestiksessä useassa eri joukkueessa. Lopulta muutto muihin maisemiin toimi Hovin uralle todellisena käynnistäjänä.

− Pelistä nauttiminen löytyi Tšekkiin menemisestä ja yksin olemisesta sekä henkisestä kasvamisesta. Suomessa pelaamiseni oli väkisin tekemistä ja liikaa yrittämistä.

Hovia on pyydetty Tšekissä muun muassa paikalliseen Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun, joten toijalaislähtöinen maalivahti on melkoinen julkisuuden henkilö siellä päin maailmaa. Kulttiaseman syntymiseen oli Hovin mielestä omat syynsä. 

− Homma lähti siitä, kun olin siellä ensimmäisiä ulkomaalaisia, jotka pelasivat enemmän kuin kuukauden. Vsetínin kulta-ajat olivat 2000-luvun alussa, jolloin siellä liikkui, pimeäkin, raha. Kun minä tulin sinne, siellä ei ollut rahaa eivätkä valmentajat pitäneet minusta, kun en puhunut kieltä, muisteli Hovi lähtökohtiaan kaiken kansan tietoisuuteen Tšekissä.

Tarinoita kuullaan myös Jiri Dopitan muoviluistimista, tšekkiläisestä kannattajakulttuurista ja entisen NHL-tähden, Lubomir Visnovskyn, jäähyväisottelusta. Lisäksi keskustelun tiimellyksessä selviää muun muassa se, miksi Hovi sai 10-minuutin käytösrangaistuksen tehtyään maalin.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle