KÄR - HPK
BOS - TOR 2.00
CGY - COL 5.00
NSH - DAL 22.00

Tarkki vs. Tarkki

LIIGA / Artikkeli
Kärppien ja SaiPan välisessä ottelussa nähtiin harvinainen tilanne. Molempien maalien suille luisteli Tarkki. Maan korkeimmalla sarjatasolla tällainen maalivahtiveljesten kohtaaminen on erittäin harvinainen, ellei jopa ennennäkemätön tapaus.

Tuomas ja Iiro – veljekset Raumalta. Viisi vuotta vanhempi Tuomas on tällä kaudella noussut SM-liigan maalivahtien eliittiin, kun taas velipoika Iiro pelasi Kärppiä vastaan uransa ensimmäisen kokonaisen liigaottelun.

Katse toiseen päätyyn – vastustajan maalilla seisoo velipoika! Kärppien ykkösvahdiksi noussut Tuomas myönsi ottelun jälkeen, että Iiron pelaaminen toi peliin lisäjännitettä.

- Ajattelin ja toivoin, että hän onnistuisi hyvin. Toki halusin meidän voittavan. Yritin valmistautua peliin mahdollisimman normaalisti, mutta kyllä asia oli takaraivossa, vanhempi Tarkki kertoi.

Iirolle illan isoin asia oli kuitenkin pelaaminen liigassa. Tätä ennen 21-vuotias vahti oli pelannut ainoastaan yhden erän Lukon paidassa.

- Veljeä vastaan pelaaminen toi erilaista tunnelmaa, mutta ensimmäinen aloittamani peli liigassa oli pääasia. Yllättävän vähän jännitti – minulta ei kuitenkaan odotettu ihmeitä, Iiro hymyili.

Tuomaksen tilille kertyi ottelussa 31 torjuntaa ja nollapeli. Iiro venyi kiekon eteen 20 kertaa ja taakse livahti neljä kiekkoa. Miehet eivät ole ennen pelanneet vastakkain, ja varmuus kohtaamisesta tuli kummallekin vasta pelipäivänä.

- Eilen juteltiin asiasta, mutta hänen pelaamisensa selvisi minulle tänään. Heräsin päiväunilta ja huomasin, että velipoika pelaa.

- Toivon, että Iiro saisi pelata useamminkin, eikä tämä olisi viimeinen peli. Hän on minua kuitenkin viisi vuotta nuorempi, joten emme ole pelanneet vastakkain – korkeintaan joissain harjoituksissa. Eihän sitä voi pikkuveljelle hävitä! Hän ei kuitenkaan voinut maaleille mitään, Tuomas sanoi.

- Hyvin vähän seurasin Tuomaksen peliä. Yritin keskittyä muihin asioihin. Kuulin keskiviikkona huhuja pelaamisestani, mutta asia varmistui vasta pelipäivänä, SaiPa-vahti totesi.

Vanhempi Tarkki ehti ottelun tuoksinassa seurata veljensä peliä hieman nuorempaa enemmän ja heittikin ottelun jälkeen pientä kuittia tutun vastustajan suuntaan.

- Hyvin hän pelasi. Teki alussa hienon jalkatorjunnan ja lopussa heitti räpylällä televisiotorjunnan, Tuomas virnuili.

Tuomas Tarkin pelipaikka Kärpissä on varma, mutta Iiro ei tiedä peleistään lauantaita pitemmälle. Edessä voi olla paluu Mestiksen SaPKoon tai jatkaminen SaiPassa.

- Lauantaina olen vielä mukana, en tiedä sitten SaiPan omien maalivahtien terveystilannetta. Hienoahan se olisi, jos saisi jatkaa liigassa, nuorimies toivoi.

Veljesten ollessa yhdessä vapaa-ajalla ei jääkiekko ole kuitenkaan tärkein puheenaihe. Ajankohtaisin ongelma olikin tällä kertaa äidin joululahja.

» Lähetä palautetta toimitukselle