Tappara esiintyy suosikin elkein

LIIGA / Artikkeli
Tampereen Tappara on kovassa nousukiidossa. Syksyn maali-iloittelun kaltaisesta tykityksestä ei ole tietoakaan, mutta silti kirvesrinnat pelaavat nautittavaa ja iloista jääkiekkoa.

Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen Tappara teki kaukalossa mitä tahtoi. Se latoi maaleja liukuhihnalta, jätti kovalla luistelulla joukkueen kuin joukkueen jalkoihinsa, taisteli, taklasi ja tarvittaessa tappeli.

Joulutauolla Rauli Uramalla oli missio siitä, mihin peliä lähdetään kehittämään. Alku oli hankala, parin viikon ajan joukkueen peli oli aikamoista vuoristorataa, mutta nyt viimeinen viikko on jälleen ollut tuttua Tapparaa.

Alkukaudesta vuotanut peräpää on tiivistynyt, mutta joulun jälkeen ajoittain tökkinyt hyökkäyspeli on silti kuosissa. Päästettyjen maalien määrä on joulutauon jälkeen pudonnut radikaalisti, mutta tehtyjen määrän pudotus on paljon pienempi. Se lupaa hyvää jatkossa.

Taitoa ja annos oveluutta…

Kaikista hienointa Tapparan pelissä on kuitenkin se, että joukkue pelaa äärimmäisen tyylikkäästi. Peli on kaunista katsottavaa, kun kiekkoa liikutetaan nopeasti lyhyillä syötöillä pelaajalta toiselle.

Tapparan pelin luulisi miellyttävän myös rankimpiakin pelikirja-analyytikoita, sillä kirvesrintojen peli perustuu keskustan kautta pelaamiseen ja lyhytsyöttöpeliin. Hyökkäyspelaaminen on hyvin organisoitua, mutta se jättää myös tilaa luovuudelle ja sille ”Junnu” Vainion legendaarisesta Tappara-laulusta tutulle oveluudelle.

Kaikki tämä heijastuu täysin joukkueen perusilmeeseen, joka on äärimmäisen positiivinen. Pelaajat hymyilevät ja kommentoivat peliä värikkäästi. Valmennusjohto tuulettaa avoimesti maaleja ja riemuitsee ottelujen voittamisesta.

Mika Lehto on viimeisten otteluiden perusteella varastanut itselleen ykkösvahdin paikan. Alkukaudesta Tommi Nikkilä varasti show’n, mutta Lehto on ottanut itselleen takaisin sen paikan, mikä hänelle kuuluu. Viimeisessä kolmessa pelissä taakse on livahtanut ainoastaan yksi osuma.

Harva Lehtoa syyskaudella kritisoinut muistaa, että myös mestaruuskaudella 2002-2003 Lehto menetti ykkösvahdin paikkansa, sisuuntui ja oli keväällä Tapparan mestaruuden kulmakivistä. Sen jälkeen mies sai olla kukkona tunkiolla useamman vuoden, eikä ole hehkutuksesta huolimatta pelannut yhtään kokonaisvaltaisesti niin hyvää kautta.

Lehdon hukassa olleen torjuntavireen löytyminen ja Tapparan erinomainen pelaaminen nostaa kirvesrinnat yhdeksi suurimmista mestarisuosikeista. Eikä syyttä.
Ennen viimeistä taukoa on jäljellä enää yksi ottelu. Tappara matkustaa lauantaina Kärppien vieraaksi, jonka jälkeen edessä on yli puolentoista viikon tauko ennen kuin sarja jatkuu jälleen paikalliskamppailulla.

Perinteisesti liigajoukkueet ovat panostaneet näiden taukojen aikana paljon harjoitteluun. Ruotsin turnauksen aikainen viimeinen tauko on ollut se hetki, jolloin vedetään viimeiset kuntopiikit. Tapparassa toimitaan toisin. Rauli Urama matkustaa Tukholmaan seuraamaan maajoukkueturnausta ja joukkue saa vapaata torstaista maanantaihin. Sitä ennen on kuitenkin vuorossa kauden toistaiseksi tärkein koitos.

– Torstaina on pilkkikisat, Urama toteaa.

Kuinka moni muu mestarisuosikki toimii samoin?

» Lähetä palautetta toimitukselle