Räyhäkäs leijonahenki löytyi

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Hiki ja veri virtasivat Suomen ja USA:n välisen kamppailun päättyessä. Kaukalosta marssi ulos leijonajoukkue, jonka äijämäisistä lausunnoista huokui ylpeys ja yhteishenki. Voitto ei ollut tärkein, vaan tapa jolla se tuli.

Leijonaluotsi Doug Shedden ei säästellyt kehuja Suomen USA-voiton jälkeen. Suomi nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa voittoon ja näytti ottelun loppuhetkillä sellaisen uhmakkaan taisteluhengen, joka hakee vertaistaan maajoukkueen historiassa.

Kun Dustin Brown taklasi viimeisellä sekunnilla täysin epäkunnioittavasti Jussi Jokista, apuun riensi Teemu Selänne. Rähinä oli valmis. Kun tuomarit selvittelivät syntynyttä nujakkaa, toisella puolella kenttää Anssi Salmela ja David Backes aloittivat kunnon nyrkkitappelun.

− Lopussa oli verta ja kunnon taistelemista. Kaverit näyttivät vihansa. Minä todella pidin siitä!

Shedden oli myös ylpeä siitä, että kaikista pelaajista juuri Selänne lähti uhrautuvasti puolustamaan joukkuekaveriaan.

− Aivan loistavaa. Teemu näytti, kuinka vihainen hän tilanteessa oli.

Pelaajien lausunnoissa pelin jälkeen paistoi jätkämäinen yhteishenki ja ylpeys omasta porukasta.

− Poliisin hommat eivät ole tuttuja, mutta kyllä mä Brownin kanssa tappelen, jos tarve vaatii, Selänne uhkui.

− V***u se tyyli, millä tuimme toisiamme, ja v***u miten pysyttiin yhdessä, niin sillä tämä joukkue kasvoi yhteen, sanoi Mikko Koivu, joka käytti tehostesanoja harkitun painokkaasti.

− Tällaisen taisteluhengen jälkeen voi aina poistua kaukalosta ylpeänä. Yhteishenki on ollut Suomen vahvuutena ennenkin. Se tulee vasta kovien taisteluiden kautta, ja niistä pitää vain kasvaa, Koivu jatkoi.

Porukan keskuudessa tuntui olevan myös suunnaton kunnioitus Anssi Salmelaa kohtaan. 23-vuotias kisadebytantti kävi tappeluun 191-senttistä ja 98-kiloista David Backesia vastaan. Sen rohkean teon hintana oli naamavärkin meneminen hieman uuteen uskoon, mutta palkinnoksi tulee varmasti joukkuekavereilta ravintolakierros jos toinenkin.

− Oli hienoa nähdä Salmela siinä touhussa. Hänellä oli varaakin saada vähän rumuutta kasvoihin, Shedden kehui soturihenkeä.

Tällä hengellä Leijonien kelpaa lähteä haastamaan Kanadaa ja valmistautumaan puolivälieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle