Oilers - Sharks: Modernin jääkiekon voitto

NHL / Artikkeli
Ottelusarjasta on odotettavissa tiukkaa vääntöä.
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilers ja San Jose Sharks lähtevät NHL:n pudotuspelien ensimmäiselle ottelukierrokselle kimuranteista asetelmista. Suosikkia on todella vaikea nimetä.

Edmonton Oilers ja San Jose Sharks kohtaavat NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Otteluparista on luvassa todella mielenkiintoinen, sillä Oilersia valmentaa entinen Sharksin päävalmentaja Todd McLellan. McLellan ei onnistunut kertaakaan viemään Sharksia Stanley Cup -finaaleihin, kun taas nykyinen hailauman pääkäskijä Peter DeBoer onnistui heti ensimmäisellä kaudellaan.

Tilastovertailu runkosarjasta
Tilasto Oilers Sharks
Voittosaldo 47-26-9 46-29-7
10 viimeistä 8-2-0 4-6-0
Maalisuhde 247-212 221-201
Ylivoima-% 22,9 % 16,7 %;
Alivoima-% 80,7 % 80,7 %
Corsi 5 vs 5 close 49,6 % 52,1 %
Fenwick 5 vs 5 close 50,7 % 52,9 %
PDO close 100,1 100,6
Keskinäiset voitot 4 1

Oilers - Connor McDavidin johdolla kohti menestystä

Edmonton Oilers oli tällä kaudella odotetun vahva. Connor McDavid sai läpi kauden olla terveenä ja tuloksena oli NHL:n pistepörssin voitto. Kesällä joukkue sai riveihinsä kovuutta ja kokemusta Milan Lucicin liityttyä mukaan.

McDavidin varaan on helppo rakentaa. Koko NHL:n yksi suurimmista tähdistä vie kaiken huomion itseensä. Täytyy muistaa, että kanadalaisen takaa löytyvät myös laadukas keskushyökkääjäkolmikko ja monipuolinen puolustus. Lisäksi maalia vartioi huippuotteita läpi kauden esittänyt Cam Talbot.

Lähdettäessä pudotuspeleihin kaikki alkaa alusta. Yhdelläkään runkosarjapelillä ei ole enää merkitystä. Tämä saattaakin tuottaa Oilersille ongelmia, sillä organisaation kantavilla voimilla ei ole juuri omaa pudotuspelikokemusta, mikä olisi äärimmäisen tärkeää. Lucic on joukkueen ainoa pelaaja, joka omistaa Stanley Cup -sormuksen.

Connor McDavid on Oilersin syömähammas.
Kuva © Getty Images

Sharks - Brent Burns suunnannäyttäjänä

Tähän kauteen tultaessa ei Sharksissa isoja muutoksia tapahtunut. Puolustuksessa pienen minuutin kaverit vaihtuivat, Aaron Dellistä tuli uusi kakkosmaalivahti ja Mikkel Bødker hankittiin kärkiketjujen uudeksi laitahyökkääjäksi.

Joukkueen suurin tähti läpi kauden on ollut puolustaja Brent Burns, joka on pelannut aivan hämmästyttävällä tasolla. Burns on ollut useimpien arvioiden mukaan NHL:n paras puolustaja. Kulttipelaaja iski runkosarjassa 29 maalia ja oli koko pistepörssin yhdeksäs.

Sharksin suurimmat murheet lienevät tällä hetkellä johtopelaajissa, sillä Logan Couture ja Joe Thornton ovat kärsineet runkosarjan lopulla loukkaantumisista. Thorntonin vamma on sinällään vakavampi kuin Couturen, sillä ykkössentterin ongelmat ovat polvessa.

Hailauman suurin etu sarjaan lähdettäessä on kokemuksen puolella. Viime vuonna käytännössä jokainen joukkueen pelaajista hävisi Stanley Cup -finaalin, joten kaikki tietävät, mitä vaaditaan NHL:n pudotuspeleissä menestymiseen. Lisäksi Sharksin ykkösmaalivahti Martin Jones on kokenut tulikasteensa pudotuspeleissä toisin kuin vastapuolen Talbot.

Oilers voittaa, koska...

Moderni jääkiekko vie voiton. Oilers lähtee ottelusarjaan ennakkoluulottomasti ilman loukkaantumisia. Jokainen kuudestatoista pudotuspeleihin selvinneestä joukkueesta voi voittaa kenet tahansa. Pitkässä sarjassa tuoreuden merkitys kasvaa ja se tuoreus, jos jokin, on Oilersilla huipussaan.

McDavid sitoo itseensä joka vaihdossa yhden pelaajan, mutta siitä huolimatta tämä huippuyksilö rakentaa paikkoja muille. Lisäksi ykkössentterin takaa löytyy osaavaa porukkaa, jotka kykenevät ratkaisuihin.

Sharks voittaa, jos...

Läntisen konferenssin hallitsevan mestarin on oltava erittäin vahva erikoistilanteissa. Omat ylivoimat on käytettävä ja alivoiman täytyy toimia maksimaalisella tasolla.

Sharksin on kyettävä ajamaan fyysisellä pelillä Oilers ahdinkoon ja tätä kautta päästävä nopeasti hyökkäävän joukkueen ihon alle. Mikäli tässä Sharks ei onnistu, voi sarja olla hyvinkin nopeasti taputeltu. Mutta mikäli onnistuu, niin Oilersin elämästä tulee äärimmäisen vaikeaa.

Tomas Hertliltä odotetaan tehoja Oilersia vastaan.
Kuva © Getty Images

Oilersin ratkaisija ja yllättäjä

McDavid tulee olemaan Oilersin tärkein syömähammas. Hänen mukanaan joukkue pitkälti elää ja kuolee otteluiden ratkaisuhetkillä. Lisäksi kokenut Lucic nousee arvoon arvaamattomaan heti ensimmäisestä ottelusta alkaen.

Potentiaalisia yllättäjiä "Öljystä" voi nousta monia. Nostetaan yhdeksi esimerkiksi keskushyökkääjä Ryan Nugent-Hopkins. Entisellä ykkösvarauksella on allaan hieman vaisumpi kausi, joten pudotuspeleissä taitava kanadalainen saatetaan jättää huomioimatta.

Sharksin ratkaisija ja yllättäjä

Hailauman ratkaisijaksi voidaan nostaa koko ykkösylivoima, jonka kapellimestarina toimii puolustaja Burns. Sharks on kääntänyt monia otteluita edukseen pelkästään ylivoiman turvin, joten se on todella huomion arvoinen.

Potentiaalisia yllättäjiä on Sharksissa myös monta. Esiin nousee 24-vuotiaan Tomas Hertl, joka toimii joukkueen kakkossentterinä. Hertl on kärsinyt NHL-uransa alkuvuodet loukkaantumisista, mutta on siitä huolimatta suoriutunut hyvin. Mikäli Sharks haluaa menestyä, tarvitsee joukkue tehoja alemmilta ketjuilta ja muun muassa Hertlin on tehtävä useampi osuma.

Arvio lopputuloksesta

Ottelusarja on äärimmäisen kimurantti. Mikäli San Jose Sharks olisi 100-prosenttisen terve, lähtisi joukkue selvänä suosikkina sarjaan. Nyt kun tilanne ei ole toivottu, nousevat Edmonton Oilersia kohtaan suuret odotukset

Oilersin moderni kiekollinen peli raapii sarjasta voiton. Oilers jatkoon voitoin 4-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle