NHL:n pudotuspelit 2017

NHL / Artikkeli

Kevään 2017 pudotuspeleihin lähdetään ennakkoon erikoisesta asetelmasta. Runkosarjassa tahtipuikkoa heiluttivat etenkin Metropolitan -divisioonan joukkueet, mutta nykyisen järjestelmän takia esimerkiksi kärkijoukkueisiin kuulunut Columbus Blue Jackets ei saanut ensimmäiselle kierrokselle edes kotietua.

Peräti neljä Metropolitanin joukkuetta keräsi yli sata pistettä runkosarjassa. Yhdessäkään muussa divisioonassa ei ollut sadan pisteen joukkueita kahta enempään, ja Atlantin divisioonassa niitä oli vain yksi (Montreal Canadiens).

Pudotuspelit ovat joka tapauksessa uusi maailma. Ennakkosuosikkeja tähän kevääseen ovat Washington Capitals, Chicago Blackhawks ja hallitseva mestari Pittsburgh Penguins. Viimeksi mainittu joutuu pelaamaan ilman ykköspuolustajaansa Kris Letangia, mutta on silti taitava ja vaarallinen joukkue.

Oman mausteensa soppaan tuovat ennakkoon haastajan asemassa olevat Edmonton Oilers ja Toronto Maple Leafs, joista ensimmäinen palaa Connor McDavidin johdolla pudotuspeleihin peräti 11 vuoden tauon jälkeen. Näillä paikkakunnilla pudotuspelihuumaan heräävät valtavat kansanjoukot.

Suomalaisista merkittävimmissä rooleissa pudotuspelijoukkueista ovat etenkin Minnesota Wildin suomalaiskolmikko, Boston Bruinsin ykkösvahti Tuukka Rask, Anaheim Ducksissa takalinjoilla isoja minuutteja luutiva Sami Vatanen sekä Nashville Predatorsin maalivahdit. Unohtaa ei toki sovi viime keväänä finaalissa pelanneita Olli Määttää sekä Joonas Donskoita, joista ensimmäinen nosteli lopulta myös voittopokaalia - sitä himotuinta esinettä jääkiekkomaailmassa.

Jatkoaika suosittelee lukijoilleen maukasta tummapaahtoista kahvia laadukkaiden lätkämatsien seurassa.

Stanley Cup -finaalit
Konferenssifinaalit
Konferenssipuolivälierät

» Lähetä palautetta toimitukselle