Löytyykö tunnelmaa?

Muut Sarjat / Artikkeli
Derbyt ovat urheilun suola. SaPKon paluu Mestikseen oli suomalaisen divisioonakiekon perinteitä kunnioittaville hieno asia. Kun Jukureiden arkkivihollinen KalPa nousi liigaan, saivat mikkeliläiskannattajat jälleen kunnollisen paikallisvastuksen täydentämään kuopiolaisten jättämää tyhjiötä. Tällä kertaa panoksena on Etelä-Savon maakunnan herruus.

SaPKon ja Jukureiden vuoden 2000 keväällä käymä kivikova karsintasarja on vielä tuoreessa muistissa. Jukureiden onnistui nousta ottelusarjan voittoon kahdesta tappiosta huolimatta. SaPKolla oli edessään pitkä korpivaellus Suomi-sarjassa, kun Jukurit nousi saman tien Mestiksen valtiaaksi.

SaPKon työ tuotti tulosta ja joukkue palasi monien riemuksi Mestikseen viime keväänä. Sijoitus on vakiintunut sarjan häntäpäähän, mutta taistelevalla peli-ilmeellä pässipaidat ovat kyenneet suuriinkin yllätyksiin.

Kauden ensimmäinen Mikkelissä pelattu kohtaaminen meni vähän lämmitellessä. Kalevankankaalla 1484 silmäparin edessä pelattu ottelu päättyi Jukureiden odotettuun voittoon maalein 3-2, vaikka SaPKo hyvin tappelikin vastaan.

Savonlinnassa sitten olikin tarjolla kiekkoilta parhaasta päästä. Huikean jännittävä ottelu päättyi hurmiossa taistelleen kotijoukkueen jatkoaikavoittoon maalein 6-5. Dramatiikkaa, komeita maaleja ja vauhtia. Tunnelma Talvisalon jäähallissakin oli hieno, kiitos yli tuhatpäisen kotiyleisön ja hyvin metelöineiden jukurikannattajien. Vain tappelut jäivät puuttumaan..

Jukureilla on ottelussa paljon paineita. Neljän ottelun tappioputki on herättänyt jo pieniä soraääniä kaupungilla ja vaativa kotiyleisö janoaa revanssia edellisestä. Hiljainen kotihalli ja katsomosta huudetut mauttomuudet eivät välttämättä ole paras kannustin – löytyykö Kalevankankaalta vielä vanhaa kunnon paikallisottelun tunnelmaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle