Koistinen naureskeli haamumaalilleen

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kun Olli Jokinen sai suihkukomennuksen, Suomen piti järjestää kokoonpanonsa uusiksi. Ylivoimapeliin Jokisen poissaololla oli kuitenkin vain piristävä vaikutus. Siihen pääsyyllinen oli Leijonien avausmaalin tehnyt Ville Koistinen, joka oli ykkösylivoimassa kuin kala vedessä.

Ville Koistisen 1−2-kavennusmaali USA:n verkkoon jää historiaan yhtenä MM-historian erikoisimmista. Koistinen pamautti lämärinsä kahden miehen ylivoimalla ja verkko pöllähti. Hidastuskuva kuitenkin osoitti, että kiekko livahti tolpan väärältä puolelta sisään.

Ottelun venäläinen tuomarikaksikko otti puhelun videotuomarille, ja suureksi yllätykseksi oikeudenjakaja osoitti puhelun jälkeen keskiympyrää. Jenkkijoukkue oli raivoissaan, Suomi sai piristysruiskeen ja nousi voittoon.

− Mulla nyt vaan on niin kova laukaus, että verkotkaan eivät kestä, Koistinen naureskeli.

Tosiasiassa Koistinen ei tiennyt, miten kiekko maaliin livahti. Yhtä kaikki hän saattoi olla tyytyväinen siihen, että hänen turnauspelaamisensa lähti viimein lentoon.

Aiemmin päivällä Koistinen oli Ylen haastattelussa avoimesti ihmetellyt valmentajien vaitonaisuutta pelaajia kohtaan sekä peluutusta, jossa avainpakit eivät saa kaipaamaansa vastausta. USA-kamppailun jälkeen päävalmentaja Doug Shedden osoitti, että Koistisen lausunnot olivat päätyneet valmennusjohdon tietoisuuteen.

− Koistinen pelasi tänään hyvin ja ansaitsi peliaikansa. Toivoisin kuitenkin, että tulisi mieluummin suoraan minun pakeilleni eikä valittaisi tiedotusvälineille, Shedden murahti.

Jokisen ulosajolla oli luonnollisesti suuri vaikutus Koistisen vastuun kasvamiseen, mutta henkilökohtaisen peliajan vaihtuminen 13 minuutista 20 minuuttiin vaati vähän muutakin kuin yhden pelaajan poistumisen kokoonpanosta.

− Tämän pelin peluutukseen olen omalta osaltani tyytyväinen. Tuli vastuuta yli- ja alivoimalla sekä tasakentällisin. Jotain taisin saada aikaiseksikin. Muutama paikka ja yksi epämääräinen maali, Koistinen veisteli.

− En halua valittaa. Nämä ovat valmennusjohdon päätöksiä, ja pelipaikka on ansaittava.

USA-ottelun maali oli Ville Koistiselle maaottelu-uran ensimmäinen. Ei varmasti tuota ongelmia muistaa sitä koko loppuelämänsä ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle