Kakkosketju nousemassa vallankahvaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Valta Suomen hyökkäyksessä näyttää olevan vaihtumassa. Mikko Koivun johtama kakkosketju napsi tappiollisessa Kanada-ottelun isoimmat peliminuutit. Koivu ja Tuomo Ruutu ovat muodostaneet toimivan tutkaparin jo pitkään, ja nyt sopivaksi kolmanneksi lenkiksi löytyi kesken ottelun Antti Pihlström.

Antti Pihlströmille MM-turnaus on tarjonnut monenlaista roolia. Hän aloitti kolmosketjussa, putosi välillä neloseen, mutta nousi sieltä ansaitusti takaisin ylemmäksi.

Kanada-ottelussa energiapakkaus lunasti itselleen lisävastuuta. Avauserän alivoimamaali ja yksi komea taklaus saivat valmentaja Doug Sheddenin silmät auki, ja Pihlström pääsi pelaamaan Tuomo Ruudun ja Mikko Koivun rinnalle.

− Olen yrittänyt pelata myös fyysistä ja kovaa peliä, ja valmennusjohto päätti antaa lisävastuuta. Nyt ei kuitenkaan paljon lohduta, Pihlström harmitteli.

Koivu, Pihlström ja Ruutu löysivät kemian nopeasti kesken pelin. Kaikki Suomen maalit merkittiin tämän voimakolmikon nimiin.

− Ei tämä meiltä huono peli ollut, mutta tämä pitää kääntää vielä paremmin tehoiksi. On ammuttava enemmän ja mentävä maalille laittamaan kiekkoa reppuun. Paikkoja meillä on ollut enempäänkin, Ruutu näki.

− Onneksi ei ollut kuolemanpeli. Tästä voidaan oppia. Kunhan karsimme virheet pois ja annamme aktiivisemmin painetta, parempaa on odotettavissa, hän jatkoi.

Kulminaatiopiste oli Kanadan syntynyt 3−1-maali, jonka jälkeen Suomen ote herpaantui. Sen jälkeen kahden perättäisen ylivoiman aikana ei syntynyt hyökkäyspäässä mainetekoja, sen sijaan Kanada iski alivoimalla 4−1, ja peli oli käytännössä sillä selvä.

Helpot virheet ja tempoileva pelaaminen ihmetyttivät Suomen avainhahmoja.

− Välillä pelattiin tosi hyvää peliä, eikä ollut mitään hätää, mutta sitten vastustaja rokotti joka virheestä. Siihen se lössähti. Välillä heräiltiin uudestaan, mutta maalien jälkeen lössähti taas, Pihlström kertasi.

− Emme olleet ihan hereillä. Kun pelaa maailman parasta kiekkomaata vastaan, ei kentällä oleskelu riitä, Ruutu korosti.

Hajotetaanko trio?

Kanadan selkeä voitto jätti Suomesta hieman alistuneen kuvan, ja se on suuri sääli loistavasti pelanneiden Ruudun, Pihlströmin ja Koivun kannalta.

Koivu on ollut koko turnauksen ajan Suomen suvereenisti paras pelaaja. Ruutu on hänelle tuttu tutkapari viime kevään kisoista, ja kaksikon yhteistyö on toiminut kuin ajatus. He voittavat kaksinkamppailuja hurjalla prosentilla. Koska ketjua johtaa vahva ja erinomaisesti kahteen suuntaan pelaava Koivu, ketju on Leijonien eliittiä molemmissa kenttäpäädyissä.

Nyt ketjuun löytyi kolmanneksi lenkiksi sopivantuntuinen mies. Antti Pihlström sopeutui vitjaan hyvin, eikä hänellä ollut pahaa sanottavaa uusista ketjukavereistaan.

− Mukavahan siinä oli pelata. Selvästi aiempaa enemmän tilaa oli käytössä, Tuomo ja Mikko ovat hyviä tekemään sitä. He myös syöttelevät hyvin, Pihlström kuvaili.

Pihlström on tottunut muovaamaan pelityyliään uusiksi roolinvaihdosten myötä. Tässäkin turnauksessa peliaikaa on tullut kolmessa eri ketjussa. Pihlströmin mukaan pelityylin muokkaaminen ei aina käy hetkessä, mutta tällä kertaa oikea vaihde tuntui löytyvän heti.

− Tällaisessa roolissa on pakko yrittää pelata fiksummin. Pitää lukea peliä ja hakea syöttöjä.

Ottelun jälkeen Doug Shedden kuitenkin ennakoi, että pelikiellosta vapautuva Olli Jokinen ottaa paikan Ruudun ja Koivun rinnalla. On mielenkiintoista nähdä, sysätäänkö Suomen kolmanneksi tehokkain (3+2) turnauspelaaja, läpi kisojen pirteästi esiintynyt Antti Pihlström takaisin kolmosketjuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle